13 farklı bomba yapmayı bilen kadın terörist bombalı saldırı yapamadan yakalandı!

13 farklı bomba yapmayı bilen kadın terörist bombalı saldırı yapamadan yakalandı!

Suriye'de alçak teröristler darbe üstüne darbe yedikten sonra Türkiye'de bombalı saldırı düzenlemek için harekete geçti. Adana Terörle Mücadele polisi ekipleri bombalı saldırı düzenleyeceği ihbarını aldıkları bir kadın teröristi yakaladı.

Adana polisi 13 farklı şekilde bomba yapmayı bilen ve 2004 yılında Ankara Hacattepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde okurken bölücü terör örgütü PKK'ya katılarak okulunu bırakan kadın teröristi yakaladı. 'Bomba eğitmeni' olan Elif K.'nin (25) Halil M. isimli Suriyeli bir terörist ile Kobani'den Türkiye'ye kaçak yollardan girmelerini ardından Adana'da bombalı saldırı düzenlemeden yakalandı.

ADANA POLİSİ ARAÇLARINI DURDURARAK SORGUYA ALDI

Suriye'den gelerek Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan alçak teröristler kendilerine aile gibi göstererek Adana'ya kadar geldi. Adana polisi Elif K. (25) ile Halil M.'nin (26) bulunduğu aracı durdurdu. Arapça konuşan zanlılar polise Suriye kimliği verdi. Ekipler, Adana il Göç İdaresi Müdürlüğünden kontrol ettirdiği kimliğin sahte olduğunu anladı. Kimliklerin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırdıkları ortaya çıkan şüpheliler gözaltına alındı.

616x321-son-dakika-bombali-saldiri-icin-turkiyeye-gelen-kadin-terorist-yakalandi-1573713193908.jpg

KENDİNİ SURİYELİ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

Emniyette sorguya alınan Elif K., Türkçe bilmiyormuş gibi davranarak sürekli Arapça ve Kürtçe konuşmaya başladı. Örgüt tarafından infaz edilir korkusuyla gerçek kimliğini açıklamayan Elif K., kendisinin Suriye vatandaşı olduğunu iddia etti. Polis kadın teröristin Türkiyeli olduğunu anlayarak onun yanında sık sık Türkçe konuşarak tepkisini ölçtü. Örgüt ile ilgili konuşulan Türkçe konulara tepki veren kadın terörist sorguda itirafta bulundu. Bunun üzerine Elif K., 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişim Bölümü 2'nci sınıfta okurken eğitimi yarıda bırakarak PKK'ya katıldığını söyledi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Uzaktan kumandalı ve saat ayarlı 13 farklı çeşitte bomba yapmayı bildiğini söyleyen Elif K., Türkiye'ye bombalı bir eylem yapmak için geldiğini söyledi. Sahte kimlik düzenleme, sabotaj, suikast, metropolde saldırı eğitimleri aldığını söyleyen Elif K., terör örgütü PKK'nın sözde özel kuvvetler eğiticisi olduğunu anlattı. PKK saflarında eğitim gördükten sonra YPG saflarına geçen Elif K.'nin, "PKK neyse YPG de odur" dediği öğrenildi.

ANKARA GÜVENPARK PATLAMASININ AYNISINI YAPACAKLARDI

Şüpheli Elif K., sorgusunda Türkiye'ye önceden sokularak bombanın malzemelerinin gizlendiği yerin koordinatlarını polise verdi. Ekipler söz konusu ildeki adrese yaptığı operasyonda kavanoz içinde 7 litre nitrometan-anilin karışımı sıvı patlayıcı ele geçirdi. Bu patlayıcının 2016 yılında Ankara'nın Güven Parkı'ndaki 34 kişinin öldüğü bombalı eylemde kullanılan patlayıcıyla aynı olduğu ortaya çıktı. Planlanan kanlı eylemin nerede yapılacağı örgüt tarafından kendi inisiyatifine bırakıldığı anlatan Elif K. keşif yaptıktan sonra en yoğun bölgede Türkiye ekonomisini zora sokmak çökertmek için büyükşehirlerin birinde bomba patlatacağını anlattı.

HAYALET OLMAK İÇİN EHLİYET BİLE ALMADI

Üniversitede okurken terör örgütüne katılan Elif K., parmak izi bırakmamak için ehliyet dahi almadığını, bu yüzden adeta hayalet gibi olduğunu ifade etti. İtiraflarda bulunan Elif K. ile kocası görünümdeki Suriyeli Halil M., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Zanlıları para karşılığında ülkeye kaçak yollarla soktuğu ileri sürülen H.Ç. ve O.S. de tutuklandı.

.