18-55 yaşında iş arayan herkese devlet 2.550 TL destek verecek! Başvuru ekranı aktif edildi

18-55 yaşında iş arayan herkese devlet 2.550 TL destek verecek! Başvuru ekranı aktif edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir ilke daha imza attı. İş arayan vatandaşların yanında olduğunu hissettiren yeni destek paketini hayata geçirdi. 18-55 yaşında iş arayan vatandaşlara 2.550 TL destek verilecek. Başvuru ekranı aktif edildi. Detaylar...

18-55 yaşında iş arayan herkese devlet 2.550 TL destek verecek! Başvuru ekranı aktif edildi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir ilke daha imza attı. İş arayan vatandaşların yanında olduğunu hissettiren yeni destek paketini hayata geçirdi. 18-55 yaşında iş arayan vatandaşlara 2.550 TL destek verilecek. Detayları isteyen vatandaşların merakını giderecek soru başlıkları yanıt buldu. İşte detaylar...

Haziran 2022'de başlatılan sosyal yardım programları çatısı altında 40'tan fazla ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin yanında olduğunu hissettiren nakit ödeme programları devreye girdi. Temmuz 2023'e kadar devam edeceği açıklandı. Her ay düzenli olarak başvuru sonucu olumlu çıkan vatandaşların hesaplarına PTT üzerinden destek ödemeleri yatırılıyor.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI

Bakanlık yaptığı açıklamada, 3294 sayılı kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından, 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR'a bildirilen sosyal yardım alanların başvuru yapabileceğini duyurdu.

İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım alan vatandaşlar, İŞKUR aracılığıyla işe yönlendirildiğine dair bilgiyi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine iletmesi halinde sosyal yardım yararlanıcısı, bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yardımda faydalanacak.

ise-yonlendirme-yardimi.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ

İş arayan veya iş görüşmesi için ilgili kurumlara görüşmelere giden kişilerin alacağı ödeme detayı belli oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince 1 yıl içinde azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10'una kadar yardım verileceği açıklandı.

2023 yılında asgari ücretin 8 bin 500 TL'ye çıkarılması halinde yüzde 10'una tekabül eden 850 TL yıl içinde 3 defa verilecek. Böylelikle 2 bin 500 TL hak sahibinin PTT hesabına yatırılacak. Bu yardım bir yıl içinde 3 defa yatırılacak.

SED BAŞVURU EKRANI

Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir.

yardimm.jpg

Devlet sosyal politika anlayışıyla çıktığı bu yolda hiçbir vatandaşın enflasyon altında ezilmemesi, işten çıkarılanların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanlarını sahaya sürdü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti sağlanıyor.