2023 Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak?

2023 Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak?

Türkiye'de 2022 yılı başında ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı araştırılmaya başlandı.

2023 Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak? Türkiye'de 2022 yılı başında ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı araştırılmaya başlandı. Buna göre ise Haziran ayına kadar söz konusu bu destek ödemelerinin de hesaplara aktarılacağı iletildi.

Türkiye'de Aile Destek programı; geçtiğimiz yıl Temmuz ayında gelerek bu süreçte vatandaşlara da 1 yıl boyunca ödeme yapılacağı kararlaştırıldı. Bu destek ödemelerinin duyurulmasının hemen ardından milyonlarca vatandaş başvuru işlemlerini gerçekleştirirken başvurusu kabul edilene de aylık ödemeler yapılırken her ay da bu yapılan ödemelere dair de yeni dönem açıklandı.

Türkiye'de Aralık ayı destek ödemeleri Ocak ayı başında yatarken yeni yıl itibariyle de hükümetin bu ücretleri Aralık ayının sonuna kadar hesaplara yatıracağı ve ödemelerin de erken yapıldığı belirtildi.

Ülke genelinde asgari ücrete yapılan zam ile birlikte destek ödemelerine de zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusu olmuştu .Buna göre de ödemelerin sabit ödemeler olduğu için herhangi bir zam gelmesi beklenmezken ödemelerin önceki aylarda yapılan tutarlarda olması bekleniyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile destek programı ödemelerinin Ocak ayı döneminin Şubat ayında hesaplara aktarılması beklenmekte.