2023 e-YDS İngilizce başvuruları başladı!

2023 e-YDS İngilizce başvuruları başladı!

ÖSYM tarafından yapılan son duyuru ile birlikte 2023 yılı e-YDS başvurularının başladığı duyuruldu. Başvuru şartları ve detayları paylaşıldı.

ÖSYM tarafından bugün yapılan duyuru ile birlikte Yabancı Dil sınavına girmek isteyen kişiler için 2023 e-YDS/2 başvurularının alınmaya başladığı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen adaylar için gerekli olan bilgilerin yanı sıra sınava başvuru ekranı da paylaşıldı.

e-YDS 2023/2 İngilizce Başvuruları Başladı!

Konu ile ilgili ÖSYM tarafından başvuruların alınması ile ilgili şu şekilde duyuru yapıldı;

"e-YDS 2023/2 İngilizce alanında, 18 Şubat 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınava başvuru süreci, 31 Ocak-9 Şubat 2023 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını, 31 Ocak 2023 tarihinde ÖSYM’nin ödeme adresinden saat 14.00'ten itibaren yapabilecektir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav Uygulama Binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan; Ankara’da 4196, İstanbul’da 460, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla Deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir."

Sınava girecek olan adaylar için başvuruların hangi tarihler arasında yapılacağı ve bunun yanı sıra da sınava giriş için gerekli olan ödemelerin nereden yapılabileceği gibi detaylar ÖSYM tarafından duyurular bölümünde paylaşıldı.

SINAVA GİRİŞ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin sınava giriş için gerekli olan tüm detaylara ulaşabilecekleri bilgisine de yer verildi.