2023 İŞKUR TYP alımları ne zaman, hangi kadrolarda yapılacak?

2023 İŞKUR TYP alımları ne zaman, hangi kadrolarda yapılacak?

Geçtiğimiz sene yaptığı alımlar ile gündeme gelen İŞKUR TYP alımları için 2023 senesine gelindiğinde hangi kadrolarda ve ne zaman alımların gerçekleştirileceği oldukça merak edildi.

2022 senesine bakıldığında pek çok ilde gerçekleştirilen İŞKUR TYP alımları ile ilgili 2023 senesinde de alımların gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği gibi konular oldukça merak edilmeye başlandı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının hemen ardından İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlara göre illere göre gerçekleştirilecek olan bu alımlar için gerekli olan şartların neler olduğu gibi konular da sık sık merak edilmeye başlandı.

İŞKUR TYP ALIMLARI BAŞLADI MI?

Daha çok Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirli süreler için alınan personellerin ne zaman alımları gerçekleştirileceği gibi konular oldukça merak edilirken, henüz konu ile ilgili açıklama yapılmadığı ifade edildi. Konu ile ilgili yakın zamanda açıklama gelmesi beklenirken, pek çok kişi tarafından da başvuruların alınması halinde gerekli olan şartların neler olduğu gibi konular da oldukça merak edildi.

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak olan kişiler tarafından gerekli olan şartların nelerin olduğu gibi konular da sık sık merak edilenler arasındaydı. Başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekildeydi;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu alımlar ile birlikte 6 ay süre ile kişilerin alınacağı ve de en fazla 9 ay süre ile kişilerin çalışabileceği ifade edildi. Başvuruların İŞKUR üzerinden yayımlanacağı bilirken başvuru yapacak olan kişilerin İŞKUR e-şube ya da ALO 170 iletişimlerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Tüm bunlar ile birlikte işe giren kişiler bu 6 ile 9 ay süreleri boyunca en fazla 5 gün kadar izin kullanabileceği bunun haricinde de herhangi bir şekilde izinlerin bulunmayacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı.