2023 YKS ertelendi mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?

2023 YKS ertelendi mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?

Milyonlarca vatandaş ülke geneli yas içerisindeyken yaşanan deprem felaketi sonrasında da 2023 YKS sınavının ertelenip ertelenmediği de gündeme geldi.

2023 YKS ertelendi mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak? Milyonlarca vatandaş ülke geneli yas içerisindeyken yaşanan deprem felaketi sonrasında da 2023 YKS sınavının ertelenip ertelenmediği de gündeme geldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bu süreçte de Yükseköğretim Kurumu Sınavı olarak bilinen YKS'de milyonlarca aday Haziran ayında sınava girecek.

Türkiye'de ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklamaların bugün gelmesi beklenirken bu süreçte daha önce de yayınlanan fakat seçim takvimi sebebiyle de iptal edilen sınav takviminlerinde YKS başvurularının 9 Şubat 2023 tarihlerinde başlayacağı ifade edilmişti. Bugün ise herhangi bir açıklama gelmezken geçen gün yapılan açıklamalarda da MSÜ ile diğer sınavlarında başvuru tarihlerinde güncellemeler yapıldığı ve deprem sebebiyle de bu sınavlarda ki başvuru sürelerinin uzatıldığı konuşulmuştu.

Deprem nedeniyle bugün başlaması beklenen YKS başvurularının da önümüzdeki günlere ertelendiği öğrenildi.