242 bini aşkın depremzede öğrencinin nakli gerçekleştirildi!

242 bini aşkın depremzede öğrencinin nakli gerçekleştirildi!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen depremzede öğrencilere ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, nakil işlemleri ile ilgili son durumu paylaştı.

11 ili etkileyen 10 ilde ise ciddi tahribatlara sebep olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından ilgili bölgelerde çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Hasar tespit çalışmalarında nerede ise sona gelinirken enkaz kaldırma çalışmalarına da düzenli olarak devam edildiği belirtildi. Bu kapsamda deprem bölgelerinden gidemeyen depremzedelerin başta barınma ihtiyaçları olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması adına da projeler hayata geçirilirken depremzede öğrenciler için de Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi.

Deprem felaketinin hemen ardından ülke genelinde okulların açılışını erteleyen sonrasında ise deprem bölgeleri de dahil olmak üzere kademe kademe eğitim ve öğretim hayatının başlamasına karar veren Milli Eğitim Bakanlığı, felaketin ardından kullanılamaz hale gelen okullar için de harekete geçti. Hasar tespit çalışmaları sonucunda eğitime devam edilemeyeceğine karar verilen bölgeler için konteyner sınıflar kuruldu.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için çeşitli projeler geliştiren ve ilgili projeleri hızla hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, farklı illere giden depremzede öğrenciler için de harekete geçti. Nakil işlemlerinin olabildiğince hızlı tamamlanabilmesi adına prosedürü esneten bakanlık, bugün yüz binlerce depremzede öğrencinin eğitim hayatları için gerekli adımların atıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada, depremzede öğrencilerin nakillerinin gerçekleştirilmiş olduğu illere yönelik son veriler paylaşıldı.

TWITTER HESABINDAN PAYLAŞTI!

Resmi Twitter hesabı aracılığı ile yeni bir paylaşım yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzede öğrencilerin nakil işlemlerine ilişkin son durumu açıkladı. Bakan Özer, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bugün itibari ile 10 ilimizden 242 bin 904 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik. Evlatlarımızın eğitim süreçlerini destekleyerek her zaman yanlarında olacağız.”

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL BELLİ OLDU!

242-bini-askin-depremzede-ogrencinin-nakli-gerceklestirildi.jpg

Bakan Özer, Twitter paylaşımında illere göre nakil sayılarına da yer verdi. Buna göre depremzede öğrencilerin nakillerinin gerçekleştirilmiş olduğu iller şu şekilde sıralandı:

  • Ankara: 33.142 öğrenci
  • İzmir: 9.797 öğrenci
  • Aydın: 5.260 öğrenci
  • Muğla: 6.674 öğrenci
  • İstanbul: 18.452 öğrenci
  • Bursa: 7.466 öğrenci
  • Konya: 13.181 öğrenci
  • Kayseri: 8.016 öğrenci
  • Elazığ: 5.097 öğrenci
  • Mersin: 22.300 öğrenci
  • Antalya: 21.832 öğrenci