3. Dünya Savaşı iddiaları sonrası NATO ile Çin arasında Rusya- Ukrayna savaşı atağı! Barış mı Savaş mı?

3. Dünya Savaşı iddiaları sonrası NATO ile Çin arasında Rusya- Ukrayna savaşı atağı! Barış mı Savaş mı?

Rusya Ukrayna Savaşının 1'inci yılına gelindiğinde dünyadaki açıklamalar ve gelişmeler ile 3. Dünya Savaşı iddialarına yönelik NATO'dan Çin ile ilgili açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya - Ukrayna savaşının 1. yılı geride bırakılırken Rusya'dan savaşın sebeplerine ilişkin bir son dakika açıklaması gelmişti. Rusya lideri Putin savaşın ana aktörünün Batı olduğunu söyleyerek Avrupa ve Amerika'yı hedef almıştı.

nato-rusya-cin-1869203.jpg

Bu açıklamaların üzerine Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump dünyaya bomba gibi düşecek olan 3. Dünya Savaşı olabilir iddiası ortaya atmış ve Washinton'un da savaş yanlısı olduğunu belirtmişti.

Son olarak bugün Ukrayna Lideri Volodimir Zelenski'de bir açıklama yaparak savaştan kaçmadık kaçmıyoruz diyerek kılıçları çekmişti.

rusya-ukrayna-savasi-sosyal-medyadan-gelen-tepkiler.webp

ÇİN'İN RUSYA'YA YARDIMI

Bu durum karşısında dünyanın büyük güçleri arasından Çin, savaşın olumlu çözümleri yapılmasına ve barış yanlısı olduğuna vurgu yapmıştı. Ancak NATO Çin'in bu tutumuna sert eleştiri ile yanıt verdi. Savaşa yönelik olarak Rusya'ya yaptığı savaş mühimmat yardımına ilişkin Çin'i eleştiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşında barış görüşmeleri için yaptığı açıklamada, “Çin’in bu konuda yeterince güvenilirliği yok çünkü Ukrayna’nın yasadışı işgalini kınayamadılar ve aynı zamanda işgalden günler önce Rusya ile sınırsız ortaklık anlaşmaları imzaladılar”6211e4174e3fe11aa858279d.webp

Çin’in Rusya’ya silah sağlamaması konusunda da uyarıda bulunan Stoltenberg, “Çin’in ne yaptığını yakından takip ediyoruz ve Rusya’ya silah yardımı sağladığına dair sinyaller gördük. Bu büyük bir hata olur” İfadelerini kullandı.