3. Uluslararası Ordu Oyunları Rusya'da  başladı

3. Uluslararası Ordu Oyunları Rusya'da başladı

Rusya tarafından 3.'sü düzenlenen Uluslararası Ordu Oyunları, Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından açıldı.

Şoygu, 28 ülkeden 3 bin 500'in üzerinde askerin katıldığı oyunların açılış töreninde konuşarak,  "Uluslararası Ordu Oyunları, ülkemizde ve yurtdışında her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor. Oyunlara nasıl başladığımızı hatırlıyoruz. Aradan 3 yıl geçti ve bugün 28 ülkenin askerleri burada profesyonel becerilerini sergiliyorlar" dedi.

Uluslararası Ordu Oyunları düzenleyen ülkelerin sayısının artmasından da memnun olduklarını kaydeden Şoygu, Rusya'nın yanı sıra Azerbaycan, Belarus, Kazakistan ve Çin'de de ordu oyunlarının gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

 

PUTİN: ORTAKLIK VE YARDIMLAŞMA GELENEKLERİ PEKİŞECEK

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılış töreni dolayısıyla bir telgraf gönderdi.

Oyunların ortaklık ve yardımlaşma geleneklerini pekiştireceğini ve ordular arasındaki işbirliğinin artmasını sağlayacağını belirten Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Ordu oyunları, tecrübelerin aktarılmasına, çeşitli silah ve askeri teknolojilerin karşılaştırılmasına yardımcı olacak. Ancak en önemlisi, ortaklık ve yardımlaşma gelenekleri pekişecek ve ordular ve halklar arasındaki işbirliği artacak."

12 Ağustos'a kadar sürecek olan oyunlar, Rusya, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan ve Çin'de bulunan 21 poligonda eş zamanlı olarak düzenleniyor.

Ordu Oyunları'nın ilki, Ağustos 2015'te düzenlenmişti.