33 yıl sonra intikam alındı! 'İlk' şehitlerin kanları yerde kalmadı

33 yıl sonra intikam alındı! 'İlk' şehitlerin kanları yerde kalmadı

TSK, 1984 yılında Siirt'in Eruh ilçesine terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit olan iki Mehmetçiğin intikamını 33 yıl sonra aldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının 22 Nisan günü Irak'ın kuzeyinde bulunan Amediye ilçesinin Segire köy

TSK,  1984 yılında Siirt'in Eruh ilçesine terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit olan iki Mehmetçiğin intikamını 33 yıl sonra aldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının 22 Nisan günü Irak'ın kuzeyinde bulunan Amediye ilçesinin Segire köyü kırsalına gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen Bedran Cudi kod adlı terörist Sait Tanıt'ın Eruh saldırısını düzenleyen PKK'lıların kuryesi olduğu belirlendi.

ŞEHİTLER HUZUR BULDU

Terör örgütü PKK, ilk saldırılarından birini 1984 yılının ağustos ayında Siirt'in Eruh ilçesindeki karakola düzenledi. Mahsum korkmaz adlı teröristin liderliğinde gerçekleştirilen saldırıda er Süleyman Aydın şehit olurken, astsubay Memiş Arıbaş da ağır yaralandı. Ancak astsubay Arıbaş, daha sonra hayatını kaybetti.

VE 33 YIL SONRA

İçişleri Bakanlığı'nın gri listesinde bulunan 64 yaşındaki terörist Sait Tanıt, 33 yıl sonra TSK'nın düzenlediği başarılı bir hava operasyonunda oğlu Mehmet Tanıt ile birlikte öldürüldü. Başına 300 bin lira ödül konulan 'Bedran Cudi' kod adlı 64 yaşındaki Sait Tanıt'ın İmralı'da çarptırıldığı ömür boy hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan Bekaa kampında eğittiği isimlerden olduğu ortaya çıktı.  Sait Tanıt'ın Eruh baskınını gerçekleştiren PKK'lı teröristlere kuryelik yaptığı ve bu nedenle de 2 yıl Diyarbakır'da cezaevinde kaldığı, tahliye olduktan sonra da PKK'ya katıldığı belirlendi.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan