39 yaşından büyükler dikkat! VGM tarafından açıklandı başvurana 2 bin 715 lira destek verilecek

39 yaşından büyükler dikkat! VGM tarafından açıklandı başvurana 2 bin 715 lira destek verilecek

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve yüzde 40 ve üstü engelliler ile birlikte annesi ya da babası olmayan çocuklar için destek ödemeleri yapılıyor.

39 yaşından büyükler dikkat! VGM tarafından açıklandı başvurana 2 bin 715 lira destek verilecek - Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve yüzde 40 ve üstü engelliler ile birlikte annesi ya da babası olmayan çocuklar için destek ödemeleri yapılıyor. Bu doğrultuda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi kişilere aylık 2 bin 715 lira destek ödemeleri yapılacak. Yüzde 40 ve üstü de engeli olup sosyal güvencesi olmayan engelli ile annesi ya da babası olmayan veya maddi durumu yetersiz olan kişilere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aylıkları ile destekler yapılıyor.

Desteklerin tutarları da yeni yıl ile birlikte yüzde 30 oranında artarken 2022 yılının ikinci yarısı itibariyle de 2 bin 88 lira olan aylık ödemeleri 2023 ilk 6 ay için 2 bin 715 liraya kadar yükseldi.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Türkiye'de bu aylık ödemelerinden engelli yetim veya sosyal güvencenin olmaması, herhangi gelir yada aylıklarının olmaması, mahkeme kararı ve kanunla bakım altına alınmamış olmaları, gelir getirici taşınır yada taşınmaz malının mevcut olmaması ya da olup bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirlerinin de muhtaç aylıklarını geçmemesi gerekmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının 170 katını geçmesi halinin tespitini takip eden ay başından itibaren aylıkları kesiliyor.

Muhtaç aylığı başvurularının Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapılması gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Muhtaç aylığı başvuru formu,

Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Bu raporlar ile birlikte vatandaşlar başvurularını gerçekleştirerek muhtaç aylığı alabilmektedir.