8 Provokatör ajan Ankara’dan kovuldu

8 Provokatör ajan Ankara’dan kovuldu

Ankara’nın 3 ilçesinde Türkleri Suriyelilere karşı kışkırtarak toplumda kaos çıkarmaya çalışan 8 yabancı ajan yakalanarak sınırdışı edildi. Vali Topaca, ajanların oyununa gelinmemesi için vatandaşları uyardı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, kentte yaşayan mülteciler konusunda vali yardımcıları, kaymakamlar, polis ve jandarma yetkilileri ile mahalle ve köy muhtarlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Topaca, son dönemde mültecilerle ilgili kamuoyunda birtakım yanlış ve kasıtlı bilgiler yayıldığını hatırlattı. 

 

SURİYELİLERE MAAŞ BAĞLANMADI 

 

Altındağ ve Mamak'ta yaptıkları toplantılarda, bir vatandaşın “Suriyelilere neden maaş bağlanıyor?” yönünde bir soru sorduğunu aktaran Topaca, şunları söyledi: “Devletimizin Suriyelilere bir maaş bağladığı yok. Vatandaşlarımızda kasıtlı olarak öyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sadece ulusal ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından kişi başına verilen bir ücret söz konusu. Ama bunun kaynağı devletimiz değil. Kaldı ki bu yardım da tüm Suriyelileri kapsamıyor.” 

 

UYGUNSUZ GIDALAR İMHA EDİLECEK 

 

Bütün yardımların Suriyelilere geldiğine ilişkin haberler yayıldığına da dikkati çeken Topaca, bunun doğru olmadığını, devletin önceliğinin kendi vatandaşları olduğunu ifade etti. Suriyelilere ait iş yerlerinin geç saatlere kadar açık kaldığıyla ilgili şikayetler aldıklarını ve bu konuda gerekli ikazların yapıldığını vurgulayan Topaca, bu işyerlerinde Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olmayan ürünlerin 31 Temmuz'a kadar toplanarak imha edileceğini belirtti. 

 

İYİ NİYETLE BURALARA GELMEMİŞLER 

 

 “Son dönemde Yenimahalle, Mamak ve Altındağ ilçelerimizde yaşanan sorunların arkasında mahallelerimizin içine kadar gelip dolaşarak halkımızın arasına fitne sokmaya çalışan yabancı ajanlar ve misyonerler var” bilgisini paylaşan Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta Suriyelilerin yoğun olduğu Altındağ’da yakaladığımız 8 kişiyi sınırdışı ettik. Bunlar çok iyi niyetlerle buraya gelmiyorlar. 

 

HERKES MİLLİ DURUŞ SERGİLEMELİ 

 

Bunlar, devletimizin Suriyelilere maaş vererek kendi vatandaşımızı mağdur ettiği şeklindeki yalanları kamuoyunda yaymak suretiyle Türk-Suriyeli konusunu kaşıyarak, hatta bu yalanları yanlarında çalıştırdıkları bizim insanımıza yaydırarak bu işi yapıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Bu konuda herkesin milli bir duruş sergilemesini istiyorum.”