ABD'den yeni 'YPG' açıklaması!

ABD'den yeni 'YPG' açıklaması!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan R. Cohen, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye bağlantısı YPG’yle ilişkisinin “geçici ve taktiksel” olduğunu söyledi.

Middle East Institute'de konuşan Cohen, "Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye'deki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka'nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG'yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir" ifadelerini kullandı.

"PKK'YI ŞENGAL'DEN ÇIKARMA ÇABALARI ARTACAK"

PKK'nın Şengal'den çıkarılması için DEAŞ'ın Musul'da yenilmesinin şart olduğunu ifade eden Cohen, Washington'da düşünce kuruluşu olan Ortadoğu Enstitüsü'nün "ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler" başlıklı panelinde konuştu.

Cohen "Musul (operasyonu) bittiğinde bizimle birlikte hem Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) hem de Bağdat yönetiminin, PKK'yı Şengal'den çıkarma çabaları konusundaki özeninin arttığına şahit olacaksınız. Bu ister gönüllü şekilde, ister başka türlü olsun" dedi.

İKİ LİDERİN GÜNDEMİNDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin bir numaralı gündem maddesi YPG'ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonuydu. ABD'nin Rakka operasyonunu YPG ile yapacağı belli oldu ancak Türkiye'nin hassasiyetleri gözetilecek.