Abdullah Gül’den Cumhuriyet gazetesine destek

Abdullah Gül’den Cumhuriyet gazetesine destek

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet gazetesinin yazar, yönetici, çizer, muhabir ve avukatlarına yönelik davayla ilgili açıklama yaptı. Gül, 'Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camii'nde kıldı. Cami çıkışında  gündeme ilişkin basın mensuplarına konuşan Gül, Mescid-i Aksa'da İsrail'in Müslümanlara yönelik son dönemde uyguladığı güvenlik politikaları sonrasında yaşanan olaylar ve Cumhuriyet gazetesi davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

'HÜKÜMETİ İÇERİDE VE DIŞARIDA RAHATLATACAK BİR KARAR OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin bir soru üzerine Abdullah Gül şunları söyledi:

"Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz  mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye'de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum." 

 

'İSRAİL'İN GERİ ADIM ATMASI İYİ'

Ayrıca 'Filistinlilere yönelik büyük zulümler yapıldığını' söyleyen Gül, "Filistin'in işgalinin 50'nci yıl dönümünde bu olayların olması, birçok İslam ülkesindeki iç savaşlar da sanki bir fırsat vermiş gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa'ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler dahil kınadılar. İsrail'in biraz geri adım atması tabi iyi ama işgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep htiriyor. Ümit ederim ki bugün cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur" diye konuştu.

Abdullah Gül, açıklamaların ardından vatandaşların ilgisi arasında camiden ayrıldı.