Açıklanan enflasyona göre ev sahipleri kiraları ne kadar arttırabilir?

Açıklanan enflasyona göre ev sahipleri kiraları ne kadar arttırabilir?

Türkiye'de bugün TÜİK tarafından Ocak ayı enflasyon raporları açıklandı.

Açıklanan enflasyona göre ev sahipleri kiraları ne kadar arttırabilir? Türkiye'de bugün TÜİK tarafından Ocak ayı enflasyon raporları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamları sonrası Şubat ayı kira artış oranları konusunda da bilgiler gündeme düşerken ev ve iş yeri sahipleri de bu süreçte TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarına gözlerini çevirmişti.

Enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte de kira artışlarına yapılacak olan zam oranları da netleşirken TÜİK Şubat 2023 ayı kira artış oranları da merak edilmişti. İşte kiralara yapılacak zam ve ev sahiplerinin artırabileceği tutarlara dair gelişmeler avazturk.com adresinde yere ediniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ocak ayı enflasyon raporu açıklandı. Şubat ayı itibariyle ev ve iş yerlerine de yapılacak olan kira zamlarına dair detaylar netleşirken 12 aylık veriler de baz alınarak hesaplanması durumunda ev sahipleri için zam miktarları ortaya çıkacak.

Bu raporların yanı sıra devlet tarafından getirilen sınırlama ile birlikte Temmuz 2023 ayına kadar ev sahipleri kiracılara yüzde 25'in üstünde zam yapamayacak.

ŞUBAT AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon raporu sonrasında Şubat 2023 ayı kira artış oranı da belli oldu. Buna göre, Şubat ayı kira artış oranı on iki aylık ortalamalara göre %72,45 olarak belirlendi.

YÜZDE 25 ÜSTÜ ARTIŞ YASAK!

Türkiye'de artan kira fiyatları sonrası TBMM Genel Kurulu tarafından da geçerek yasalaşan kira artış oranın sabit %25 oranında kalması tasarısı yürürlüğe girdiği tarih ve sonrasında tüm sözleşmeleri kapsayarak 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacaktı.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati bu düzenlemenin Temmuz ayında ortadan kalkacağı ve vatandaşların o ay ki kira artış oranına göre zam yapabileceğini ifade etti.

Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 üstü bir kira zammı yapmak TCK gereği yasaktır.