AFAD o illerde personel alımı yapacak! Manisa, İzmir, Bursa, Aydın, Denizli...

AFAD o illerde personel alımı yapacak! Manisa, İzmir, Bursa, Aydın, Denizli...

AFAD’dan yeni bir personel alım ilanı geldi. AFAD belirlenen şehirlerde alım yapacağını duyurdu. İşte personel alımı ile ilgili tüm detaylar!

Manisa, Ankara, İzmir, Aydın, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Çanakkale, Sakarya, Samsun, Konya ve Muğla illeri adına yeni bir personel alımı duyuruldu. AFAD bu illerde işçi alımı yapacak. AFAD çalışanı olmak isteyen vatandaşlar adına işte tüm detaylar.

AFAD personel alımı

AFAD yeni yapmış olduğu duyuruda toplamda 29 adet kadroya il afet ve acil durum uzman yardımcısı kadrosu üzerinde alım yapacağını duyurdu. Bu personel alım ilanına göre yapılacak işe alımlar için sözlü sınav gerçekleştirilecek. Şartları tümüyle sağlayan adaylar başvuru yapmaya hak kazanacak.67067.jpg

AFAD işçi alımı başvuru tarihleri

AFAD işçi alım ilanının duyurulmasının ardından alım için başvuru tarihleri belirlendi. Açıklamaya göre başvurular 6 Şubat 2023 31 Mart 2023 tarihleri arasında saat 10.00-17.00 saatlerinde yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden, kariyer kapısı ya da Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan yapılabilecek.

AFAD sınava katılım şartları

Afet ve acil durum uzman yardımcısı kadrosu için alım yapacağını duyuran AFAD sınava katılım şartlarını açıkladı. Şartlar şu şekildedir:

  • Devlet memurları kanununun tüm şartlarını taşımak
  • Üniversitelerden minimum lisans düzeyinde belirlenen bölümlerden mezun olmak
  • 2021 ve 2022 yıllarından KPSSP32 puan türü üzerinden en az 70 almak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmak
  • Seyahate elverişli olmak
  • Görevini yapmasına engel bir sağlık sorunu bulunmaması
  • Belirlenen süre içinde ve doğru şekilde giriş sınavına başvuru yapmış olmak

AFAD personel alım başvurusu için bölüm şartı

AFAD yayınladığı ilan sonrası Afet ve acil durum uzman yardımcısı kadrosu için sınavına katılım gerçekleştirilebilmesi adına istediği alanlarda belirlenen lisans bölümlerinden mezun olunması şartını belirlemişti.

Afet uzman yardımcısı kadrosu için mezun olunması istenen bölümler; endüstri ilişkileri, maliye, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, maliye, iktisat, kamu yönetimi, işletme ve siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümleri olarak sıralandı.