Afyonkarahisar'da 8 kişinin öldüğü saldırıda muhtar konuştu! "Önüne çıkana saldırıyor"
Afyonkarahisar'da 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıların ardından Kıyır Köyü Muhtarı Lütfü Yaşar açıklamalarda bulundu.
Afyonkarahisar'da 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıların ardından Kıyır Köyü Muhtarı Lütfü Yaşar açıklamalarda bulundu. Saldırıda iki akrabasını kaybettiğini söyleyen Yaşar, hayatını kaybedenlerin şüpheliyi tanımadığını belirtti. Muhtar, olayların aynı güzergah üzerinde yaşandığını anlatarak, "Öyle anlaşılıyor ki önüne çıkana saldırıyor" dedi.
Afyonkarahisar'da farklı noktalarda pompalı tüfekle gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Arif Sefa Özdemir isimli şüphelinin düzenlediği belirtilen saldırılarda yaşamını yitirenler arasında iki öğretmen de bulunuyor. Olayların ardından Eskişehir'e kaçan şüpheli, güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrasında yakalandı.
Saldırıların yaşandığı yerlerden biri olan Kıyır köyünün muhtarı Lütfü Yaşar, Sabah gazetesine konuştu. Yaşar, köy yakınlarında öldürülen Seydi Ahmet Aydoğmuş ile eşi Satı Aydoğmuş'un akrabaları olduğunu açıkladı. Çiftin pazardan evlerine döndükleri sırada saldırıya uğradığını anlattı.
Afyonkarahisar'daki saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti
Şüpheli Arif Sefa Özdemir'in ilk olarak Afyonkarahisar kent merkezinde üç çocuk annesi Sevgi Postalcı'ya silahlı saldırıda bulunduğu belirtildi. Ağır yaralanan Postalcı'nın ardından şüphelinin Yukarıtandır köyüne gittiği aktarıldı.
Yukarıtandır köyünde öğretmenlik yapan Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete, düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.
Şüphelinin daha sonra Ayazini köyünde Ahmet Uzel, Bekir Toprak ve Noman Toprak'ı öldürdüğü bildirildi. Kıyır köyünde ise Seydi Ahmet Aydoğmuş ile Satı Aydoğmuş çifti saldırının kurbanı oldu.
Bölgede yapılan incelemelerde İsmail Şen'in de cansız bedenine ulaşıldı. Böylece saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.
Gasp ettiği araçla Eskişehir'e kaçtı, çatışmanın ardından yakalandı
Silahlı saldırıların ardından şüpheli Arif Sefa Özdemir'in gasp ettiği bir araçla Afyonkarahisar'dan ayrılarak Eskişehir'e doğru kaçtığı belirtildi.
Özdemir'in kullandığı araç, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çamura saplandı. Bunun üzerine başka bir otomobili gasp eden şüpheli, kaçışını bu araçla sürdürdü.
Güvenlik güçlerinin oluşturduğu uygulama noktasına geldiğinde ekiplere ateş açan Özdemir ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir astsubay hafif şekilde yaralandı.
Şüpheli, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yakalanarak gözaltına alındı. Özdemir, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar'a götürüldü.
Kıyır Köyü Muhtarı saldırıda iki akrabasını kaybetti
Saldırılarda yaşamını yitiren Seydi Ahmet Aydoğmuş ve Satı Aydoğmuş çiftinin akrabası olan Kıyır Köyü Muhtarı Lütfü Yaşar, olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgi verdi.
Sabah'a konuşan Yaşar, çiftin Afyonkarahisar merkezde kurulan pazara gittiğini, dönüş yolunda ise silahlı saldırıya uğradığını anlattı.
Olayın Kıyır köyüne yaklaşık 300-400 metre mesafede meydana geldiğini belirten muhtar, saldırgan ile çift arasında herhangi bir tanışıklık bulunmadığını söyledi.
"O an orada oldukları için hedef oluyorlar"
Lütfü Yaşar, akrabalarının saldırıya uğradıkları sırada köylerine dönmek üzere olduklarını belirtti. Şüphelinin çifti öldürdükten sonra kullandıkları aracı da gasp ettiğini ifade etti.
Yaşar, yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Aydoğmuş çifti benim akrabam olur. Afyonkarahisar merkezde pazara gitmişler. Saldırı, pazar dönüşü köye 300-400 metre kala yaşanıyor. Saldıran kişi onları, onlar da saldırganı tanımıyor. O an orada oldukları için hedef oluyorlar. Katliam sonrası saldırgan onları çıkarıp aracı gasp ediyor."
Muhtarın açıklamasına göre Seydi Ahmet Aydoğmuş ve Satı Aydoğmuş, saldırganla daha önce karşılaşmamıştı.
Muhtar Lütfü Yaşar: Öyle anlaşılıyor ki önüne çıkana saldırıyor
Kıyır Köyü Muhtarı Lütfü Yaşar, saldırıların gerçekleştiği noktaların aynı güzergah üzerinde bulunduğunu söyledi. Şüphelinin bölgeden olmadığını belirten Yaşar, hayatını kaybedenlerle saldırgan arasında bir husumet veya anlaşmazlık bulunmadığını ifade etti.
Muhtar, saldırıların gerçekleştiği yerlere ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi de buralardan değil. Dışarıdan geliyor. Dolayısıyla bir husumet ya da anlaşmazlık söz konusu değil. Saldırının gerçekleştiği yerler ise aynı güzergahta. Yani öyle anlaşılıyor ki önüne çıkana saldırıyor."
Yaşar ayrıca saldırının ardından olay yerine gittiklerinde çok sayıda pompalı tüfek kartuşuyla karşılaştıklarını da söyledi.