AKP’li başkanın kardeşi, Fırat’ın sıfır noktasına kaçak villa yaptırdı! Yıkım kararı alındı

AKP’li başkanın kardeşi, Fırat’ın sıfır noktasına kaçak villa yaptırdı! Yıkım kararı alındı

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kardeşi Beyhan Tahmazoğlu, Fırat Nehri’ne sıfır noktada, Zeugma Antik Kenti ile sınır olan sit alanına kaçak olarak iki katlı villa yaptırdı. Nizip Belediyesi, inşaatı durdurdu ve yıkım kararı..

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Belkıs Antik Kenti yakınlarında Fıstıklık olarak bilinen, Fırat Nehri’ne sıfır noktadaki arsanın sahibi olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu, bugüne kadar kazma vurulmayan yere villa yaptırdı. İki katın kargir bölümü tamamlanan inşaatın yapımından “Haberdar olamayan” Nizip Belediyesi, inşaatın durdurulması ve yapılan bölümünün yıkımı için encümen kararı verdi.

ORMAN İÇİNDEN YOL DA AÇILMIŞ

Nizip Belediye Encümeni tarafından 200 bin TL ceza kesilen ve eski haline getirilme kararı verilen inşaata ulaşmak için ormanın içinden yaklaşık 300 metre uzunluğunda yol açıldığı da ortaya çıktı. Nizip’in AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Sarı, inşaatın yıkımı için Beyhan Tahmazoğlu’na süre verildiğini, belirtilen sürede eski haline döndürülmemesi halinde kendilerinin yıkacağını söyledi.

Başkan Sarı, avazturk.com'un, inşaatın iki katının kargir bölümünün tamamlanmasına kadar geçen sürede neden müdahale edilip durdurulmadığıyla ilgili sorusunu, “Farkedemedik” şeklinde yanıtladı. Başkan Sarı, inşaat yerine orman içinden yol açılmasıyla ilgili kendilerinden izin alınıp alınmadığına ise, “Yoldan haberimiz yok” yanıtını verdi.

SİT ALANI, ÇİVİ BİLE ÇAKMAK YASAK

Zeugma Antik Kenti ile sınır olan ve arkeolojik açıdan önemli bir konumda olan bölgede kazma dahi vurulmamışken, AKP’li Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun kardeşi Beyhan Tahmazoğlu tarafından kaçak olarak iki katlı villa yapılması şaşkınlıkla karşılandı. Kaçak inşaat ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Nizip Belediyesi’nin inşaatı durdurduğu, Jandarmanın da tutanak tuttuğu öğrenildi.

Fırat’a sıfır noktada kaçak villa yapan Beyhan Tahmazoğlu’nun kardeşi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 67 milyon TL’ye okçuluk tesisi yapılması, fırında ekmek pişerken yıkıma başlaması gibi birçok tartışma konusu olan icraatıyla gündeme gelmişti. Beyhan Tahmazoğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı da öğrenildi.

KAÇAK VİLLA AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN KIZINA AİT ÇIKTI

Bu arada, Balıkesir Marmara Adası Manastır Koyu’nda, sit alanına yakın inşa edildiği ileri sürülen kaçak villanın, AKP’li Meclis Üyesi Ediz Öztürk’ün kızına ait olduğu ortaya çıktı. Öztürk, villanın kendisine ait olmadığını, kızının eşinin babasının yaptırdığını iddia etti. Ancak, villanın tapusunun Öztürk’ün kızı üzerine olduğu belirlendi. Kaçak villa ile ilgili yıkım kararı verilmesine rağmen, henüz uygulanmadığı da öğrenildi.