Alevilere provokasyon kokan esrarengiz mesaj!

Alevilere provokasyon kokan esrarengiz mesaj!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’nün MİT Tırları baskınına dair görüntüler sebebiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu’na destek gerekçesiyle başlattığı yürüyüşün kaosa dönüştürülmek istendiğini zçartışıld

Türkiye’nin kaos ve iç savaşa sürüklenmek istendiğinin konuşulduğu bir dönemde bu sürecin fitilini ateşlemek için başlatıldığından kuşkulanılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde “Adalet Yürüyüşü”ne yeni bir boyut kazandırılmak istendiği ortaya çıktı. Türkiye’nin dört bir yanındaki Alevi vatandaşlara çekilen bir mesajda, Türkiye’de laikliğin yerine şeriatın getirilmek istendiği ve durumun ‘çok vahim olduğu’ belirtilerek Aleviler yürüyüşe destek vermeye davet ediliyor.

 

İşte yoğunlukla Alevi vatandaşlara gönderilen o mesajın tam metni:

Değerli arkadaşlarım, Durum çok vahim. Sanat ve kültür gidiyor. Laiklik yerine şeriat getirilmek isteniyor. akademisyenler, öğretmenler, memurlar, işçiler işten atıldı. Hukuk elden gidiyor. Adalet yollara döküldü. Evrim Teorisi, biyoloji lise  müfredatından çıkarıldı. Birileri bu gerici tutuma karşı bir şeyler yapıyor. Bu kızgın yaz sıcağında , kızgın asfalt üzerinde durmadan yürüyor. Destek olursak çoğalacağız. Etnisite, parti, din, dil göz ardı edilerek, hep birlikte destek vermeliyiz. Aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşmak dileklerimle.

Merih A.Yücel”      

 

Alevi vatandaşlarımıza gönderilen bu tür mesajlrla ilgili endişelerini AVAZTÜRK’le paylaşan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, çekilen mesajın çok kirli bir tezgahın parçası olduğunu belirtti.                 

 

Özdemir, provokasyon amaçlayan son mesaj ve arkasında yatan planla ilgili AVAZTURK aracılığıyla şu uyarılarda bulundu:

 

KRİPTOLAR BİTMİŞ DEĞİL

Başından sonuna kadar provokasyon kokuyor, şunu çok iyi tespit ediyorum ki  birilerinin eliyle, bazı alevi vakıflarının ve federasyonlarının eliyle Alevilerin içine sızan kriptolar hala bitmiş değil ve hala aktif. Bu ajitasyon özellikle Alevi yurttaşlara. Bu provokasyonun aynısını geçmişte gezide yaptılar. Sosyal medyaya bakıldığı zaman o zamanki sosyal medya ile şimdiki sosyal medya kullanımı aynı.

 

PROVAKASYONLARA GELMEYİN

Sağduyulu alevi dedelerime, annelerime, kardeşlerime sesleniyorum, bu tip provokasyonlara gelmeyin. Sosyal medya aracılığıyla gelen mesajları dikkate almayın. Bu tarz mesajlar Türk milletinin birliğini ve huzurunu bin yıllık kardeşliğini bozmaya yönelik eylemlerdir.

 

BUNUN VEBALİNİN ALTINDAN KILIÇDATROĞLU KALKAMAZ

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, partililerinizi uyarın ve bu tip provatik eylemlere gelmesinler, Eğer bir kişinin burnu kanarsa bunun vebalinin altından Kılıçdaroğlu kalkamaz.

 

KAOS YÜRÜYÜŞÜ

O yürüyüşü yapanlarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları ama son günlerde ki o kaos yürüyüşüne katılan FETÖ’nün polislikten ve askerlikten atılma devlet kademelerinden atılma bütün memurlarının katıldığını görüyorum. Bu şu demektir gezide yaptıkları provokasyonun aynısını yapamayacaklar.

 

BİZ TEK YUMRUĞUZ

Bu büyük bir tehlike, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünisi mezhebi, ırkı ne olursa olsun herkese sesleniyoruz biz tek yumruğuz. Bin yıldır kardeş yaşadık, gelecek nesillerimizde kardeş yaşayacak. Bu oyuna gelmeyin.

 

AVAZTURK-Özel