Alihan Kuriş Soruşturmasında Dikkat Çeken Porsche Detayı! Akın Gürlek Mal Varlığını Açıkladı

Alihan Kuriş Soruşturmasında Dikkat Çeken Porsche Detayı! Akın Gürlek Mal Varlığını Açıkladı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunda yakından takip edilen ve yetkililerin "Alihan Kuriş suç örgütü" olarak nitelendirdiği yapıya yönelik soruşturmayla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunda yakından takip edilen ve yetkililerin "Alihan Kuriş suç örgütü" olarak nitelendirdiği yapıya yönelik soruşturmayla ilgili yeni bilgiler paylaştı. Soruşturmanın üçüncü dalgasına ulaştığını belirten Gürlek; 15 şirkete ve 4 derneğe kayyum atandığını, mali hareketlerden yaklaşık 185 taşınmaza kadar birçok başlığın incelendiğini söyledi. Gürlek'in Alihan Kuriş'in 25 yaşındayken Porsche kullandığına ilişkin açıklaması ise dikkat çekti. Bakan, dile getirdiği suçlamaların devam eden soruşturma kapsamındaki iddia ve tespitlere dayandığını aktardı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Alihan Kuriş Soruşturması Açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Alihan Kuriş soruşturması açıklaması geldi. tv100 canlı yayınında konuşan Gürlek, soruşturmanın mevcut aşaması ve dosyanın mali boyutu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soruşturmada üçüncü dalganın gerçekleştirildiğini söyleyen Gürlek, 15 şirkete kayyum atandığını, 4 dernek hakkında da kayyum kararı verildiğini açıkladı.

Son operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin henüz hâkim karşısına çıkmadığını belirten Bakan Gürlek, gözaltı sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Akın Gürlek: "Dini Yapılanmaya Operasyon Yapmadık"

Gürlek, operasyonun bir dini yapılanmayı hedef almadığını özellikle vurguladı. Soruşturmanın suç örgütü iddiaları kapsamında yürütüldüğünü söyleyen Bakan, "Bu tamamen bir suç örgütüne yönelik operasyondur. Bir dini yapılanmaya dair bir operasyon değildir kesinlikle" dedi.

Gürlek, soruşturma kapsamında dini duyguların kullanıldığı iddiasının araştırıldığını belirterek örgüt yöneticilerinin bu yolla ekonomik çıkar sağladıklarını ileri sürdü.

Soruşturmanın odağında kara para aklama, suç örgütü kurma ve yönetme ile devlet aleyhine işlendiği öne sürülen suçlara ilişkin iddiaların bulunduğunu aktardı.

Alihan Kuriş Soruşturmasında Yeni İtirafçı Beyanları

Dosyanın genişleyebileceğini belirten Akın Gürlek, yeni itirafçı beyanlarının geldiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında paraların yurt dışına çıkarıldığı yönünde tespitler bulunduğunu söyleyen Gürlek, bunun için farklı yöntemlerin kullanıldığının değerlendirildiğini kaydetti.

Bakan Gürlek, bir turizm şirketi üzerinden elden para verilerek yurt dışına para çıkarıldığı iddiasını dile getirdi.

Almanya'nın Köln kentinde de bir yapılanmanın bulunduğunu ileri süren Gürlek, merkezin buraya taşınmasının planlandığına yönelik değerlendirmeler olduğunu söyledi.

Alihan Kuriş'in Ailesine Ait 185 Taşınmaz İddiası

Soruşturmanın en dikkat çekici bölümlerinden biri mal varlığına ilişkin açıklamalar oldu.

Alihan Kuriş'in 1982 doğumlu olduğunu belirten Gürlek, Kuriş'in annesi ve kardeşinin de yakalandığını söyledi. Yapılan mali incelemelerde aileyle bağlantılı yaklaşık 185 taşınmaz tespit edildiğini açıkladı.

Gürlek, örgüt yönetiminin tabandaki kişilerin dini duygularını istismar ederek kendilerine lüks bir yaşam oluşturduğu görüşünü dile getirdi.

Soruşturmanın mali ayağında yeni incelemelerin yapılacağını belirten Bakan, MASAK raporlarının dosya açısından önem taşıdığını ifade etti.

"Alihan Kuriş 25 Yaşındayken Porsche Kullanıyor"

Akın Gürlek'in açıklamasında en fazla dikkat çeken ayrıntılardan biri Alihan Kuriş'in geçmişte kullandığı otomobiller hakkında oldu.

Kuriş'in öğrencilik döneminden itibaren ekonomik durumunun incelendiğini söyleyen Gürlek, "Kayıtlara göre 25 yaşındayken Porsche marka araba kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Kuriş'in lüks bir hayat sürdüğünü ileri süren Bakan Gürlek, farklı lüks otomobil markalarının da inceleme kapsamında olduğunu belirtti.

Bu bilgilerin tamamının soruşturma kapsamında araştırılmaya devam ettiğini vurguladı.

Akın Gürlek'ten "Lüks Yaşam" Açıklaması

Gürlek, soruşturmanın özellikle mali yapılanmaya odaklandığının altını çizdi.

Bakan, dini duyguların istismar edilmesi yoluyla lüks bir yaşam kurulduğu iddiasının soruşturulduğunu belirtirken operasyonların herhangi bir dini gruba yönelik olmadığını bir kez daha ifade etti.

Yeni şirketler hakkında da MASAK'tan rapor isteneceğini söyleyen Gürlek, kendilerine ulaşan vatandaşların ve yeni itirafçıların bulunduğunu açıkladı.

Bu gelişmeler nedeniyle soruşturmanın ilerleyen süreçte daha da genişleyebileceğini belirtti.

Arif Ahmet Denizolgun'un Ölümü Ayrı Soruşturuluyor

Gürlek'in açıklamalarında eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un ölümü de önemli bir yer tuttu.

Bakan Gürlek, Denizolgun'un ölümüne ilişkin incelemenin Alihan Kuriş hakkındaki dosyadan ayrı bir soruşturma olarak yürütüldüğünü söyledi.

Denizolgun'un ölümünün doğal nedenlerle gerçekleşip gerçekleşmediğinin araştırıldığını belirten Gürlek, bu kapsamda fethikabir işlemi yapıldığını açıkladı.

Dosyada mevcut bir adli tıp raporu bulunduğunu ancak Adli Tıp Kurumundan gelecek yeni raporun beklendiğini ifade etti.

Denizolgun'un Ölümünde "Boğulma" İddiası Araştırılıyor

Akın Gürlek, Denizolgun'un ölümüne ilişkin bazı iddiaların soruşturma makamları tarafından araştırıldığını da açıkladı.

"Bir boğulma iddiası var. Sağlık ekiplerine geç haber verme durumu var. Bunların hepsi araştırılıyor" diyen Gürlek, soruşturmanın derinleşebileceğini söyledi.

Bu iddiaların henüz kesinleşmiş yargı kararları olmadığını, araştırma konusu olduğunu belirtmek önem taşıyor.

Gürlek, böylece Alihan Kuriş'e yönelik suç örgütü soruşturması ile Arif Ahmet Denizolgun'un ölümüne ilişkin soruşturmanın iki ayrı dosya halinde yürütüldüğünü vurguladı.

Alihan Kuriş Soruşturması Devam Ediyor

Akın Gürlek'in verdiği bilgilere göre soruşturmanın hem mali hem de adli boyutundaki incelemeler sürüyor. Yeni itirafçı ifadeleri, MASAK raporları, şirketlerin mali hareketleri ve mal varlıklarının dosya kapsamında değerlendirildiği belirtildi.