Alman basını Merkel'den rahatsız!

Alman basını Merkel'den rahatsız!

Alman basını, Başbakan Angela Merkel'in pasif kalmasında rahatsız. Merkel'in, Donald Trump'la görüşmesinde Trump'ın el sıkışmaması üzerine tartışmalar daha da alevlendi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD’ye giderken yaşadıkları bir olayla büyük bir şok yaşadı. Trump, Merkel’i dünyaya rezil etti.

Gazetecilerin İsteği

Trump ve Merkel, Washington’da görüştükten sonra Beyaz Saray’da ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısının sonunda iki lider de tokalaşmak istediler. Ancak gazetecilerin ısrarla iki liderin tokalaşmasını istemesine rağmen elini uzatmayan Trump, Merkel’i dünyaya rezil etti.

Alman Basını’nın Eleştirisi

Merkel’in Trump karşısında yaşadığı bu eziklik, Alman basını tarafından daha önce de eleştiriliyordu. Yaşanan bu olay tartışmaları iyice alevlendirdi. Tagesspiegel gazetesinde Peter von Becker’ın imzasıyla yayınlanan yazıda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sessiz kalan Merkel’in Trump karşısında da aynı olduğu belirtilmişti.

Ülkenin Onuru Kalmadığı

Yazıda; “Ülkenin korunması gereken onuru bir yana, kendine saygı denen şey nerede kaldı? Bunlar Merkel ile tamamen alakasız kategoriler. Ya da başka bir deyişle, o’nun bunlarla bir ilgisi yok. ‘Bırakayım kendini en iyi şekilde diskalifiye etsin’ şiarından yola çıkarak Erdoğan’ın koşusuna ses çıkarmıyor.” ifadeleri kullanılmıştı.

Trump’a Karşı Tavrının Farklı Olması

Trump’a karşı tavrının farklı olmayacağı, görmezden gelmenin bile ötesinde davranacağı belirtilmişti. Bu durum uzun süredir belli bir intiba bıraktığı ancak artık etkisini göstermeye başladığı ve o etki Merkel’in yeni dönemi taşıyacak kişi olmadığını gösterdiği ifade edilmişti. Zira yeni dönem çok daha sert olacak ve net bir söylem gerektireceği vurgulanmıştı.