Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 4 gün uyarısı geldi! 15 Şubat'a dikkat işte kritik gelişmeler

Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 4 gün uyarısı geldi! 15 Şubat'a dikkat işte kritik gelişmeler

Türkiye'de altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından dört gün uyarıları yapılmaya başlandı.

Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 4 gün uyarısı geldi! 15 Şubat'a dikkat işte kritik gelişmeler - Türkiye'de altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından dört gün uyarıları yapılmaya başlandı. Buna göre ise Türkiye'de altın konuşulur konuşulmaz akıllara ilk gelen yatırım ve piyasa uzmanı olarak bilinen İslam Memiş'ten deprem felaketi ve ABD'den gelen haber sonrasında da gram altın tahminleri paylaşıldı.

İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda yatırım tavsiyesi olmadığını sürekli ifade eden uzman, bu kez de net tarih vererek gün gün vererek gram altın yatırımcılarını da uyardı.

ALTINDA 4 GÜN UYARISI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Yatırım araçları tam sınır noktada, göbek noktada benim tabirimle. Piyasaların bir hikayeye ihtiyacı var, en yakın bahane de Fed. Önümüzdeki hafta Fed fiyatlaması biraz daha konuşulur" diyen Memiş, devamında "15 Şubat'a dikkat edelim!" uyarısını yaptı.

15 ŞUBAT TARİHİNE DİKKAT

İslam Memiş yaptığı açıklama devamında 15 Şubat tarihlerine dikkat çekerek,

"Dolar tarafında konuşulacak çok şey yok, stabil devam ediyor. Döviz tarafında çok düşüşe izin verilmeyecek gibi bir izlenim var ama açıklamalara bakıyorum. İhracat tarafı, işsizlik gibi söylemler var. Ekranlarda 18.80 olsa da serbest piyasalarda 19 lira üzerinde bir kur var. Baskılanma süreci devam ediyor. Döviz tarafıyla hazirandan sonra 24-25 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz.

Euro TL kuru doların üzerinde kalmaya devam ediyor.

Gram altın TL fiyatı 1163 ekranlarda ama serbest piyasalarda 1178-81 lira aralığında. Son iki haftadır uyarılarımız var. Ons altında 1940 dolar seviyesi görüldü ama 1850-1950 bant aralıklarını takip ediyoruz. Şubat 15'ine kadar satışlar olabilir, dikkat edelim. Düzeltmeye teknik olarak ihtiyaç var. 1907 dolar var, 1880 dolar var, 1860 dolar seviyesi var. Ben buraları beklemeyi devam ediyorum. Gram altını takip etmek için altın ons fiyatını takip etmeliyiz uyarılarım vardı, doları değil. Gram altın TL fiyatında aşağı yönlü bir trend bekliyorum. Gram altında geri çekilme ons altın nedenli. Bant aralığı gram altın kaç liraya tekabül ediyorsa, oralardan alıp uzun vadeli yatırımcı olup alıp unutan yatırımcısının mahçup olmayacağını düşünüyorum. Yıl içinde 1350, 1450 ve üzerindeki rakamların bekliyorum. Pozitif beklentimiz devam ediyor.

Altınınızın yarısını gümüşe çevirebilirsiniz uyarılarım vardı, hala geçerli. Ons gümüş 23.37 seviyesinde. Geri çekilmeden bahsediyorum, bu gerçekleşiyor. 22.80 destek seviyesini beklemeye devam ediyorum. Altınla gümüş alacaklar için bu güzel fırsat sunuyor. Gram tarafı da oldukça ucuz. Yıllık bazda 20 lira gram gümüş, 40 dolar ons gümüş seviyelerini beklemeye devam ediyorum." konuşmalarında bulundu.