Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Trabzon ve diğer illerde okula giden öğrenciler için açıklandı! Okullar bu tarihte açılacak!

Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Trabzon ve diğer illerde okula giden öğrenciler için açıklandı! Okullar bu tarihte açılacak!

Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Trabzon ve diğer illerde okula giden öğrenciler için önemli bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların ne zaman açılacağına ilişkin açıklamada bulundu.

Binlerce veli ve öğrenci okulların ne zaman açılacağını merak ediyordu. Bu nedenle internet sayfaları üzerinden “Okullar ne zaman açılacak?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından yeni açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 71 ilde eğitimin başlayacağı tarihi açıkladı.

Bakan Özer’in açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

"Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız."

"Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak."

"Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız."

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ile ilgili de bugün flaş bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanı Özvar tarafından yapılan açıklamalarda, 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceği bildirildi.