Ankara NATO Zirvesi'ne Hazır! 56 Bin Güvenlik Personeli Görev Yapacak, Kentte Olağanüstü Önlemler Alındı

Ankara NATO Zirvesi'ne Hazır! 56 Bin Güvenlik Personeli Görev Yapacak, Kentte Olağanüstü Önlemler Alındı

Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle hazırlıklarını sürdürüyor.

Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle hazırlıklarını sürdürüyor. Devlet başkanları, hükümet temsilcileri ve yabancı heyetlerin katılacağı zirve için 49 bin polis ve 7 bin jandarma olmak üzere toplam 56 bin kolluk personeli görevlendirildi. Güvenlik uygulamaları 12 Temmuz'a kadar aralıksız devam edecek.

Zirve süresince kent genelinde trafik düzenlemelerinden hava destekli denetimlere, kriz merkezinden turizm polislerine kadar birçok alanda kapsamlı güvenlik planı uygulanacak.

56 Bin Kolluk Personeli Görev Başında Olacak

Ankara'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi nedeniyle güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden 49 bin polis, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan ise 7 bin personel, vatandaşların, yabancı heyetlerin ve kamu düzeninin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapacak.

Asayiş, trafik, terörle mücadele, istihbarat, özel harekât, çevik kuvvet, havacılık ve turizm polisi başta olmak üzere tüm güvenlik birimleri koordineli şekilde çalışacak.

Havalimanları ve Ulaşım Noktalarında Güvenlik Artırıldı

Zirve kapsamında devlet başkanlarının ve yabancı heyetlerin kullanacağı güzergâhlarda özel güvenlik planlamaları hazırlandı.

Başta Esenboğa Havalimanı, Ankara Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren Garı (YHT), Ankara Garı ve AŞTİ olmak üzere yoğun yolcu trafiğinin bulunduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Heyetlerin şehir içindeki ulaşımını sağlamak amacıyla trafik akışı da özel planlamalar doğrultusunda düzenlenecek.

Yaklaşık 6 Bin Kamera ve Helikopter Destekli Denetim

Ankara genelindeki güvenlik uygulamalarında teknolojik sistemlerden de yoğun şekilde yararlanılacak.

Kent genelinde bulunan yaklaşık 6 bin Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kamerası aktif olarak kullanılacak. Güvenlik merkezleri, şehirde yaşanabilecek gelişmeleri anlık olarak takip edecek.

Bunun yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelerde helikopter destekli havadan denetimler gerçekleştirilecek.

Kriz Merkezi 24 Saat Görev Yapacak

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, zirve süresince tüm gelişmeleri anlık olarak izleyecek.

İlgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışacak merkez, olası güvenlik risklerine karşı hızlı karar alınmasını ve müdahale edilmesini sağlayacak.

Ayrıca çevre illerle iş birliği kapsamında Ankara'nın giriş ve çıkış noktalarında güvenlik ve trafik kontrolleri de artırılacak.

Patlayıcı ve Yanıcı Madde Taşıyan Araçlara Giriş İzni Verilmeyecek

Zirve kapsamında alınan güvenlik kararları doğrultusunda patlayıcı ve yanıcı madde taşıyan araçların Ankara'ya girişine izin verilmeyecek.

Bu araçların il sınırlarına girişleri kontrol altına alınırken, gerekli görülen noktalarda ek denetimler uygulanacak.

Ayrıca belirli bölgelerde geçici trafik düzenlemeleri yapılacak. Güvenlik gerekçesiyle bazı alanlarda motosiklet, scooter ve benzeri araçların kullanımına da geçici olarak izin verilmeyecek.

Turizm Polisi ve Atlı Birlikler de Sahada Olacak

Yabancı heyetlerin kentteki programları boyunca turizm polisleri rehberlik ve destek hizmeti verecek.

Özellikle yoğun bölgelerde atlı polis ekipleri de görünür güvenlik hizmeti sunacak.

Görev yapan tüm güvenlik personeli ise yaka kamerası kullanarak görev yapacak. Böylece güvenlik hizmetlerinin daha şeffaf ve etkin şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Ankara'da NATO Zirvesi kapsamında uygulanacak güvenlik planı, hem yabancı heyetlerin güvenliğini sağlamak hem de kentte kamu düzenini korumak amacıyla çok sayıda kurumun koordinasyonuyla yürütülecek.