Ankara’da Sel Dehşeti! Kurtarmaya Koşanlar da Akıntıya Kapıldı

Ankara’da Sel Dehşeti! Kurtarmaya Koşanlar da Akıntıya Kapıldı

Ankara’da etkili olan sağanak yağış Keçiören’de sele dönüştü. Akıntıya kapılan bir kişiyi kurtarmaya çalışan vatandaşlar da suya sürüklendi. O anlarda bir kadının “Ay gitti” diye bağırdığı görüntüler cep telefonuna yansıdı.

Ankara’da öğleden sonra bastıran sağanak yağış, başkentte hayatı felç etti. Özellikle Keçiören ilçesinde etkili olan yağmur, kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirirken, bir kişi sel sularına kapıldı. Olay anı çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde, akıntıya kapılan kişiyi kurtarmaya çalışan bazı vatandaşların da suyun şiddetiyle sürüklendiği görüldü. Panik dolu anlarda çevredeki kalabalığın çığlıkları dikkat çekti.

Keçiören’de Sağanak Sele Dönüştü

Meteorolojinin uyarılarının ardından Ankara’da etkisini artıran sağanak, özellikle Keçiören’de su baskınlarına neden oldu. Kısa sürede biriken yağmur suları, cadde üzerindeki eğim nedeniyle hızla akıntıya dönüştü.

Bu sırada bir vatandaş, dengesini kaybederek sel sularına kapıldı. Çevrede bulunan kişiler, akıntıya karşı koymaya çalışarak sürüklenen vatandaşa ulaşmak için harekete geçti.

Kurtarmaya Çalışanlar da Sürüklendi

Olay yerinde bulunan vatandaşların müdahalesi sırasında suyun debisinin artması, kurtarma çabasını tehlikeli bir hale getirdi. Akıntıya kapılan kişiyi tutmaya çalışan bazı vatandaşların da suyun kuvvetiyle sürüklendiği görüldü.

Görüntülerde, sel sularının ortasında ayakta durmaya çalışan kişilerin zaman zaman dengelerini kaybettiği ve büyük zorluk yaşadığı anlar yer aldı. Yaşanan panik, çevredeki vatandaşların çığlıklarıyla daha da belirgin hale geldi.

“Ay gitti” Çığlığı Kamerada

O anlara ait cep telefonu görüntülerinde bir kadının, “Ay gitti” diye bağırdığı duyuldu. Çaresizlik ve korkunun hakim olduğu anlar, sosyal medyada da kısa sürede yayıldı.

Sel sularının hızla ilerlediği ve kontrolsüz şekilde cadde boyunca aktığı görülürken, çevredeki vatandaşların güvenli alanlara geçmeye çalıştığı anlar kaydedildi.

Başkentte Yağış Alarmı

Ankara’da etkili olan sağanak yağışın ardından bazı bölgelerde su baskınları ve ulaşımda aksamalar yaşandı. Yetkililer, ani sel ve su taşkınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.