Anne babalar dikkat! Öğrenci belgesiyle başvuru yapan öğrenciye 5 bin TL destek ödemesi yapılacak

Anne babalar dikkat! Öğrenci belgesiyle başvuru yapan öğrenciye 5 bin TL destek ödemesi yapılacak

Türkiye'de 20 milyona yakın öğrencinin beklediği yarı yıl tatilinde son haftaya girilirken karnesini alan öğrencilere de devlet tarafından ödeme yapılacak.

Anne babalar dikkat! Öğrenci belgesiyle başvuru yapan öğrenciye 5 bin TL destek ödemesi yapılacak - Türkiye'de 20 milyona yakın öğrencinin beklediği yarı yıl tatilinde son haftaya girilirken karnesini alan öğrencilere de devlet tarafından ödeme yapılacak. Daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan başarı teşvik programı dahilinde derece yapan öğrenciler belirli tutarda ki ödemelere sahip olabilecek.

Devletten karne harçlığı olarak son günlerde duyurulan destek ödemesinde; Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarından faydalanan ailede ki çocukların başarılı olması durumunda bu destek ödemelerinden faydalanabileceği ifade edilmişti.

ÖĞRENCİ BELGESİYLE GİDEN ALABİLECEK

Türkiye'de karnelerini alan öğrencilere sevindiren haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda gelmişti. Buna göre ise Erdoğan tarafından yapılan duyurularda Başarı Teşvik Programı dahilinde başarılı öğrencilere karne hediyesi adı altında ödemeler yapılacak. Öğrencileri ve ailelerini mutlu eden bu haber sonrasında kimlerin bu destek ödemesinden faydalanabileceğine dair detaylar da avazturk.com adresinde yer alıyor.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili açıklama yapmıştı. İşte o açıklamadan satır başları:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada ifade edilen asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ibaresi ise ortalama 5 bin 100 liraya denk geliyor.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMELERİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Başarı teşvik ödemelerinin nereden başvurabileceği ve nasıl alınacağına dair tek bir detay gündemde yer almazken konu ile ilgili açıklamalarında bu hafta veya gelecek haftaya kadar yapılması bekleniyor.

Destek ödemelerinde devletten sosyal yardım alan aileler de başarı teşvik programı şartlarını karşılayan öğrenci ve ailesine bu ödemeler yapılacak. Buna göre ise takdir ve teşekkür alan öğrencilerin başvurularına dair detayların da duyurulur duyurulmaz avazturk.com adresinde yer alması beklenmekte.