Araç sahipleri için süre uzatıldı! Trafik cezaları iptal edilecek!

Araç sahipleri için süre uzatıldı! Trafik cezaları iptal edilecek!

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, birçok kamu kurum ve kuruluş depremzedelerin mağduriyetinin azaltılması adına güncel kararlara imza attı. Bu kararlarda, araç sahiplerini ilgilendiren güncellemeler de yer aldı.

Ülkemizi ve tüm dünyayı derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, on bir ilde yer alan vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet içerisine girdi. Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, depremzedelerin yaşadığı zorluklar devam ediyor. Binlerce kişi deprem nedeniyle evini ve işini kaybetti.

Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlar, depremden etkilenen bölgelerde yer alan vatandaşlarımız için birtakım önlemler ve güncel kararlar almaya başladı. İlgili bakanlıklar tarafından açıklanan bu kararlar arasında, deprem bölgesinde yaşayan araç sahiplerine dair güncel kararlar da yer aldı. Araç sahiplerini ilgilendiren bu kararlar, OHAL ilan edilen illerde geçerli oldu.

ARAÇ MUAYENELERİ İÇİN SÜRE UZATILDI

2020-tuvturk-arac-muayene-istasyonlari-calisma-saati-kacta-acilip-kacta-kapaniyor-1582546283-9061-1024x576.jpg

Araç sahiplerini ilgilendiren kararda, araç muayene sürelerinin uzatıldığı açıklandı. Alınan kararlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’OHAL ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza ait araçlar ile 6 Şubat tarihinden sonra bu illerde bulunduğunu belgelendiren araçların muayenelerinin geçerlilik süresi uzatılmıştır.’’

MUAYENE NEDENİ İLE CEZA YAZILAMAYACAK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımız için araç muayene sürelerinin uzatıldığı açıklanırken aynı zamanda, araç muayene süresinin dolması nedeni ile belirtilen tarihler arasında yazılan trafik cezalarının da silineceği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulan kararda, OHAL süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay sonrasına kadar bu kararın geçerli olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalarda aynı zamanda şu bilgilere de yer verildi; ‘’OHAL süresi bittikten 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebilecekler. bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesi ile düzenlenen trafik cezaları da İptal edilecek.’’