Araç sahipleri son dakika! Son 3 gün kaldı yaptırmayanlar trafiğe dahi çıkamayacak

Araç sahipleri son dakika! Son 3 gün kaldı yaptırmayanlar trafiğe dahi çıkamayacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalar gündeme gelmeye devam ediyor.

Araç sahipleri son dakika! Son 3 gün kaldı yaptırmayanlar trafiğe dahi çıkamayacak - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalar gündeme gelmeye devam ediyor. Buna göre ise Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile ilgili yakından gelen açıklamalar gündemde yer edindi. MTV ödemeleri için ülke genelinde son 3 gün kalırken bu süreçte de MTV Ocak 2023 taksitlerini ödemeyen vatandaşların ise trafiğe dahi çıkamayacağı açıklandı.

Ehliyet ve araç sahipleri için yapılan bu uyarılar sonrasında da banka hesaplarından da yapılacağı ödemelerde ilk taksitte hesaplardan 4 taksit yapılabilecek. Yeni model ve motor hacmi yüksek olan araçlarda bankalar tarafından vatandaşlara taksit kolaylığı da sağlanıyor. Bankaların mobil uygulaması veya GİB üzerinden yapılan MTV borç ödeme seçenekleri ile ilgili taksit sayıları farklılık gösteriyor.

Bankalar bu süreçte 2 taksitten 4 taksite kadar kolaylık sağlarken bunun için ise ödeme yaptığınız yer sonrası bankanız ile görüşme yaparak taksitlendirme işlemi gerçekleştirmek olacak.

Türkiye'de çalışılan bankaların mobil uygulamaları, internet bankacılığı ya da GİB üzerinden gerçekleştirilebiliyor. MTV ödemesi kredi kartının hesap kesim tarihi sonrası yapıldığı takdirde ödeme bir ay daha öteleniyor. Örneğin, hesap kesim tarihi 17/01/2023 olan kredi kartı sahibi 18/01/2023 tarihinde yaptığı ödeme ile süresi 1 ay daha uzamış oluyor.

Bankaların kampanya tarihleri dışında yapılan ödemeler cezaya giriyor ve taksit imkanından yararlanılamıyor. Bu noktada belirtilen tarihler arasında ödeme yapılması önemlidir.

Bankaların farklı farklı kampanyaları yer alırken kimi banka bu süreçte Para Puan gibi ödemeler yaparken çoğu bankada ise taksit ve kolay ödeme kolaylıkları olmaktadır.