Asgari ücret maaş alanlar dikkat! Çalışanlara SGK'dan 25 bin lira ödeme yapılacak

Asgari ücret maaş alanlar dikkat! Çalışanlara SGK'dan 25 bin lira ödeme yapılacak

Türkiye'de asgari ücretli çalışanlar için 2023 yılı güncel destek ödemeleri de duyurulmaya devam ediyor.

Asgari ücret maaş alanlar dikkat! Çalışanlara SGK'dan 25 bin lira ödeme yapılacak - Türkiye'de asgari ücretli çalışanlar için 2023 yılı güncel destek ödemeleri de duyurulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda taban maaş ile geçinen vatandaşlar SGK tarafından da 25 bin lira ödemeyi hak edişlerine koyacak. Bu doğrultuda çalışanlara SGK tarafından yapılacak olan bu ödemelerin detayları da avazturk.com adresinde yer alıyor.

Ülke genelinde herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışan kadınların bu süreçte doğum öncesi ve sonrasında da belirli sürelerde izin kullanma hakkı yer alırken doğum sebebiyle de çalışamayacak olan kişilerin de belirli süreler yani doğum öncesi ve sonrasında da izin kullanacak olan annelere de doğum parası ödemeleri yapacağı açıklandı. Bu süreçte doğum paraları 14 bin 500 TL olarak ödenirken asgari ücret rakamlarına endeksli olan bu süreçte 2023 yılı itibariyle zamlandığı belirtildi.

24 BİN 900 LİRA ÖDEME YAPILACAK

Türkiye'de çalışan kadınların 2023 yılı itibariyle ne kadar doğum izni paraları alacağı araştırmaları tüm hızıyla devam ederken bu süreçte iş yerinde de sigortalı olarak çalışacak kadınlarında doğum öncesi ve sonrasında da 112 gün izin kullanma hakkı yer alırken bu süreçte de asgari ücret zammı sonrasında da çalışan anneler doğum parası olarak 24 bin 909 liraya yakın ödemeyi cebine koyacak. Bu ödemeler de çalışan kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılmaktadır.

Bu ödemelerin yatıp yatmadığı ve doğum izinlerinin de biter bitmez e-devlet kapısı üzerinden de kontrol edilebileceği ifade edilerek çocuk başına da ödemeler yapılacak. 2023 yılı itibariyle bebek sahibi olacak annelere de ilk çocuk da 300 lira ödeme yapılacağı bildirildi.

İŞTE ÖDEME ŞARTLARI

Ülke geneli 2023 yılı itibariyle annelere 24 bin 900 liraya yakın doğum izni parası şartlarının da başında annelerin doğum öncesi 1 yıl içerisinde en az 90 sigorta prim günü yatırılmış olması gerektiği açıklanarak bu süreçte doğum izni başlamadan önce de ayrılacak annelere paraların ödenmediği aktarıldı. Kadın çalışan doktordan alacağı raporu iş yerine teslim ederek tüm gerekli işlemleri tamamlamış oluyor.

Bu ödemeler de işyeri tarafından çalışana ödeniyor.