Asgari ücrete seçim öncesi ara zam iddiaları! Mart ayında asgari ücrete zam gelecek işte yeni zamlı rakam!

Asgari ücrete seçim öncesi ara zam iddiaları! Mart ayında asgari ücrete zam gelecek işte yeni zamlı rakam!

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği sıcak gelişmeler arasında yer alan seçim öncesi ekonomisinde ülke genelinde farklı gelişmeler gündeme geldi.

Asgari ücrete seçim öncesi ara zam iddiaları! Mart ayında asgari ücrete zam gelecek işte yeni zamlı rakam! Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği sıcak gelişmeler arasında yer alan seçim öncesi ekonomisinde ülke genelinde farklı gelişmeler gündeme geldi. Bu doğrultuda asgari ücret için uzman isimden yapılan açıklamalar gündemde geniş yankı uyandırdı.

Türkiye'de yeni yıl ile beraber zam gelen asgari ücrete ara zam iddiaları gündemde yer edinmeye devam ediyor. Buna göre ise konuya ilişkin yapılan açıklamalarda da yer alan ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı olan Prof. Dr. Işın Çelebi, Mart ayında asgari ücret rakamının 10 bin liraya kadar yükselebileceğini altını çizdi.

MART AYINDA YENİ RAKAM 10 BİN TL

Asgari ücret ile ilgili Dünya'dan Özlem Ermiş Beyhan'a açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Işın Çelebi'nin açıklamalarından satır başları haberde yer alıyor.

Türkiye'de Prof. Dr. Işın Çelebi, "Asgari ücret, tahminime göre martta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” dedi.

Ülke genelinden enflasyon rakamları ile birlikte çok fazla ileriye gidilemeyeceği ve bu rakamların indirilmesi ile birlikte hayat pahalılıklarında çözülemeyeceğini ifade eden Çelebi seçim sonrası için ise, "Seçimden sonraki aylar 2023 yılını toparlamaya yetmez. 2024 sonuna kadar uğraşmak lazım. Seçim sonucu ne olursa olsun bir istikrar programı uygulamak gerekecek. Bütçede gelir gider dengesi kalmadı, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’in altına indi." açıklamalarında bulundu.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MESAJI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda yeni asgari ücret rakamlarının açıklandığında ara zam sinyali de ileterek, “Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücrette ara zam ile ilgili, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var" ifadelerini kullandı.