Austin’de Alışveriş Merkezi Önünde Silahlı Saldırı: 2 Ölü

Austin’de Alışveriş Merkezi Önünde Silahlı Saldırı: 2 Ölü

Austin’de alışveriş merkezi önünde silahlı saldırı: 2 ölü. Saldırının nedeni ve saldırgan ile kurbanlar arasındaki ilişki henüz bilinmiyor. Polis, görgü tanıklarından yardım istiyor.

Austin, Teksas’ta perşembe günü akşam saatlerinde büyük bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen silahlı saldırıda saldırganın da aralarında bulunduğu 2 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırgan ile kurbanlar arasındaki ilişkinin henüz bilinmediğini söyledi.

Saldırının Detayları

Austin Geçici Polis Şefi Robin Henderson, silahlı saldırının saat 17.00’de şehrin kuzey tarafındaki Arboretum yakınlarında başladığını söyledi. Henderson, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, olay yerine 17.09’da ulaşan polis memurlarının kurşunla yaralanmış iki kişi bulduğunu belirtti.

Yetkililer, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını bildirdi. Diğer yaralının ise saldırgan olduğu ve olay yerinde öldüğü açıklandı.

Henderson, saldırının tam olarak nerede gerçekleştiği ve saldırganın kullandığı silahın türü gibi konularda daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Saldırının nedeni ve saldırgan ile kurbanlar arasındaki ilişkinin de henüz belirlenemediğini söyledi.

Görgü Tanıkları Aranıyor

Austin-Travis İlçesi Acil Sağlık Hizmetleri, ölen iki kişinin de yetişkin olduğunu duyurdu. Yetkililer, iki kişinin de hafif yaralanmalar açısından değerlendirildiğini ancak hastaneye gitmeye gerek duymadıklarını söyledi.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve potansiyel görgü tanıklarının öne çıkarak o sırada bölgeden fotoğraf veya video göndermelerini istedi. Polis, şüpheli veya şüphelilerin halen tehlike oluşturup oluşturmadığına dair net bir bilgi vermedi.