Ayakkabı kokusundan mustarip olanlar dikkat! Bu yöntemler ile ayakkabı kokusundan kurtulabilirsiniz!

Ayakkabı kokusundan mustarip olanlar dikkat! Bu yöntemler ile ayakkabı kokusundan kurtulabilirsiniz!

O kişileri oldukça rahatsız eden ayakkabı kokusu, birçok farklı nedenden dolayı meydana gelebilir. Ayakkabı kokusunun giderilmesi için ilk olarak kokuya neden olan etmenin tespit edilmesi gerekmektedir.

Ayakkabı kokusu farklı nedenlerden dolayı meydana gelen ve kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Ayakkabı kokusunun giderilebilmesi için ilk olarak ayakkabı kokusuna neden olan etmenin bulunması gerekmektedir. Bu aşamada ayak sağlığına da dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Ayakta kokuya neden olan bir rahatsızlığın tespit edilmesi durumunda ayakkabının da mümkün olduğunca temiz tutulması oldukça önemlidir. Fakat, sorun başka bir nedenden kaynaklanıyorsa bunun da ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Ayakkabı kokusunun önüne geçmek için hem ayakkabının hem de ayakların temizliğine önem verilmesi gerekiyor.

BEBEK PUDRASI VE KARBONAT

64130b5be4bfdd20948e552e.webp

Ayakkabı içerisinde oluşan kokudan kurtulmak için karbonat kullanımı tercih edilebilir. Gece ayakkabının içerisine serpilerek karbonat, ayakkabı kokusunu ortadan gitmesine sağlayacaktır. Bebek pudrası da karbonat gibi koku giderici özelliğe sahiptir. Geceleri ayakkabının içerisine dökülecek bebek pudrası da ayakkabı içerisinde oluşan kokunun giderilmesini sağlamaktadır. Hem pudra hem de karbonat ayakkabı giyilmeden önce silkeleyerek kolay bir şekilde ayakkabıdan dışarıya aktarılabilir. Aynı zamanda çay ağacı ya da ayakkabı kokusunun ortadan kaldırılması için tercih edilebilecek doğal bir yöntemdir. Çay ağacı yağının ayakkabı içerisine birkaç damla damlatılması ile rahatsızlık verici koku önlenebilir.

AYAK TERLEMESİ KOKUYA NEDEN OLUR

Ayakkabı kokusuna neden olan en büyük etken ayakların terlemesidir. Uzun süre giyilen ayakkabılarda ayak terlemesi meydana gelir ve bu durumda ayakkabıların kötü kokuya sahip olmasına neden olur. Ayaklarda meydana gelen mantar oluşumları da ayak ve ayakkabı kokusuna neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda ayakkabı kokusunun giderilmesi için kullanılacak yöntemlerin yanı sıra, mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerekmektedir.