Azerbaycan: Ermenistan cephe hattından geri çekiliyor!

Azerbaycan: Ermenistan cephe hattından geri çekiliyor!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun büyük kayıplar vererek cephe hattındaki önemli yerlerden geri çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de çatışmaların başlamasından bu yana Ermenistan’ın verdiği kayıplara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Erivan birlikleri cephedeki önemli noktalardan geri çekilmek zorunda kaldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “27 Eylül’den bu yana düşman asker ve askeri teçhizat bakımından önemli kayıplar verdi. Daha önce elinde olan mevzilerden ve cephe boyunca bulunan önemli bölgelerden çekilmek zorunda kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, Ermenistan 200 tank, yaklaşık 230 topçu düzeneği, çoklu roketatar ve havan topu sistemi; 30 hava savunma sistemi, 6 komuta merkezi ve komuta-gözlem noktası; 5 mühimmat deposu; 110’dan fazla askeri araç ve 1 adet S-300 füze savunma sistemi kaybetti.

ALİYEV ÇATIŞMALARIN BİTMESİ İÇİN ŞARTINI AÇIKLADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan tarafından yapılan saldılar neticesinde yaralanan Azerbaycanlı askerleri hastanede ziyaret etti.

Aliyev, burada yaptığı konuşmada çatışmaların bitmesi için Azerbaycan'ın tek koşulunun Ermenistan ordusunun geri çekilmesi olduğunu açıkladı. 

AKAR: TÜRKİYE AZERBAYCAN'A DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kafkaslarda barış ve istikrarın sağlanması için Karabağ'daki Ermenistan işgalinin sona ermesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, halkını ve toprak bütünlüğünü koruyan Azerbaycan ile dayanışma içinde ve onu desteklemeye devam edecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı