Bağkur, SSK emekli maaşları ne zaman yatacak? Şubat ayı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

Bağkur, SSK emekli maaşları ne zaman yatacak? Şubat ayı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminde vatandaşların enkaz altındaki kurtarma çalışmaları hala devam ederken depreme bağlı bir takım güncellemeler yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan korkunç deprem tüm Türkiye'nin yasa girmesine neden olurken depremin beşinci gününde de enkaz altındaki vatandaşlar kurtarılmaya çalışılıyor. Türkiye'de Ulusal yas ve deprem bölgelerinde OHAL ilan edilmesine neden olan Kahramanmaraş depreminden çevre 10 il etkilenirken büyük bir can kaybı gerçekleşti.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminde vatandaşların enkaz altındaki kurtarma çalışmaları hala devam ederken depreme bağlı bir takım güncellemeler yapıldı. Milyonlarca kişiyi yakından etkileyen Türkiye'nin en büyük ikinci depreminin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaparak 10 ilde memur maaşlarının erken yatacağını belirtmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması sonucunda 10 ilde memur maaşlarının erken yatırılacağı belirtilirken emekli maaşları gündem oldu. Emekli maaşları ile ilgili araştırma yapan vatandaşların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alınan önlemler kapsamında SSK (4A) ve BAĞ-KUR (4B) Şubat ayı aylık ödemelerinin belirli tarih öncesi erken yatırılacağı belirtildi.

ŞUBAT AYI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Şubat ayı emekli maaşının ne zaman yatacağı oldukça merak edilirken gerekli açıklamalar geldi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin ardından hem memur hem de emekli maaşlarının erken yatırılması kararı alınırken bu doğrultuda işçi emeklisi maaşları 14-16 Şubat, Bağ-Kur emekli maaşları da 16-17 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılmış olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye" ifadeleri yer aldı.