Bahçeli'nin Villasına Girmek İsteyen O Lider Kim?

Bahçeli'nin Villasına Girmek İsteyen O Lider Kim?

Ankara'nın siyaset kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor! Türkiye'nin iki kritik isminin kaderini belirleyecek bir buluşma mı yaşanacak? Gizemli davet talebi her şeyi değiştirebilir!

Ankara'da siyasetin derin dehlizlerinde fısıltılar dolaşıyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler, Türk siyasetinin alışılagelmiş dengelerini alt üst etmeye aday, büyük bir sırrın kapılarını aralıyor. Kimsenin beklemediği bir talep, en üst düzeyde bir buluşmanın sinyallerini verirken, kulisler bu gizemli gelişmeyle çalkalanıyor.

Bu olağanüstü durumun merkezinde, muhalefetin en güçlü seslerinden birinin, son dönemdeki kritik çıkışları bulunuyor. Özellikle "Aziz İhsan Aktaş'a suikast hazırlığı" iddialarıyla tutuklanan Selahattin Yılmaz olayı, siyaset sahnesinde tansiyonu yükseltmişti. Kamuoyunun yakından takip ettiği bu hassas konuda, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt veren muhalefet lideri Özgür Özel, ilginç bir yorumla dikkatleri çekmişti. Özel'e göre, Sayın Bahçeli'nin sözleri doğrudan bir itham değil, aslında bir "ittifak ortağına" yönelik gizli bir mesajdı. Özel, "Özgürüm sana söylüyorum. İttifak ortağım sen anla" diyerek, Bahçeli'nin eleştirilerinin asıl hedefini farklı yerlerde aramamız gerektiğini vurgulamıştı.

Ahmet Takan'ın analizine göre, Özgür Özel'in bu çıkışı, Bahçeli'nin eleştirilerinin asıl hedefinin, Selahattin Yılmaz'ı tutuklayanlar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasını Fatih Keleş üzerinden karıştırmaya çalışanlar olduğunu ileri sürmüştü. Hatta, Özgür Özel, kendisinin de Bahçeli'ye "kumpas kurulduğu" kanaatinde olduğunu açıkça belirtmişti. Bu siyasi manevra, Türk siyasetindeki "verilen mesajları iyi anlama" gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ahmet Takan'ın aktardığına göre, Özgür Özel, "kiralık katil" iddialarını kesin bir dille yalanlamış, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ve hiç kimseyi tanımadığını vurgulamıştı. Özel, Sabah gazetesinin, Sayın Bahçeli'nin "ülküdaşına" yönelik bu iddiaları ortaya attığını ve Fatih Keleş'in adının geçtiğini belirterek, bu iftirayı atanlarla Bahçeli'nin hesaplaşacağını söylemişti. Ona göre, Bahçeli'nin o sözleri, aslında ana muhalefet liderine seslenirken, gerçek mesajını "iktidar ortağının" anlamasını amaçlıyordu. Özgür Özel'in bu yorumları, Bahçeli ile siyaset yapabilmek için birtakım yeteneklerin geliştirilmesi ve verilen mesajların iyi anlaşılması gerektiğini de ortaya koyuyordu.

Türk siyasetinin en kapalı kutularından biri olarak bilinen Devlet Bahçeli'nin Ankara Çayyolu'ndaki villası, her zaman büyük bir merak konusu olmuştur. Bu gizemli, sırlarla dolu ve ihtişamlı yapıyı, sıradan vatandaşlar yalnızca medyaya yansıyan fotoğraflardan tanır. Ahmet Takan'ın anlatımına göre, kapılarını çok az sayıda şanslı insana açan bu konut, siyasi kulislerde efsanevi bir statüye sahiptir. MHP'de üst düzey görev yapmış eski bir ismin anlattığına göre, bu villaya girmek bile başlı başına bir olaydır. Ahmet Takan'ın aktardığına göre, o dostu, Bahçeli ile bir yere giderken sadece kıyafet değiştirmek için eve uğradığını, oturma odasında yirmi dakikadan az misafir edildiğini ve bir bardak çay bile ikram edilmediğini belirtmişti. Evin oturma odasından başka hiçbir yerini görmediğini aktarmıştı.

Bu nadide şanslı kişilerden biri de kuşkusuz AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dır. Ahmet Takan'ın ifadesine göre, Sayın Erdoğan en son 6 Mayıs'ta Devlet Bahçeli'yi bu gizemli villasında ziyaret etmişti. Ancak bu tür görüşmelerin "baş başa" olduğuna dair yaygın algı, bazı çevrelerce sorgulanmaktadır. Ahmet Takan'ın şüphelerine göre, kulislerdeki güçlü iddialar, bu kritik buluşmalarda görüntüye girmesi "sakıncalı" olabilecek devlet görevlilerinin de hazır bulunduğunu, görüşmelerin bire bir olmadığına dair şüphelerin her geçen gün arttığını gösteriyor. Bu önemli detayların er ya da geç gün ışığına çıkması bekleniyor.

İşte tüm bu fısıltıların ve gizemlerin ortasında, siyasetin en sıcak haberlerinden biri kulislere bomba gibi düştü. Ahmet Takan'ın CHP içinden edindiği bilgilere göre, muhalefetin önde gelen lideri Özgür Özel, Devlet Bahçeli ile o meşhur, sır dolu Ankara Çayyolu'ndaki villasında özel bir görüşme gerçekleştirmek için randevu talebinde bulundu.

Bu şok edici talep karşısında Bahçeli'den henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmediği belirtiliyor. Türk siyasetinde dengeleri değiştirebilecek bu potansiyel buluşma, yakın gelecekteki gelişmeleri belirleyecek kilit bir faktör olabilir. Bahçeli'nin bu talebe vereceği yanıt ve görüşme için göstereceği adres, yalnızca "Özgür'üm sana söylüyorum, iktidar ortağım sen anla" mesajının ötesine geçip geçmeyeceğini değil, aynı zamanda siyasi ittifakların geleceğini de belirleyecek. Gözler şimdi, Ankara'daki o gizemli villanın kapılarında ve siyasetin en güçlü isimlerinden gelecek cevabı bekliyor.