Bak sen bu işe! "Evet'in manasını pkk bile anladı

Bak sen bu işe! "Evet'in manasını pkk bile anladı

Terör örgütü PKK'yı da "evet" korkusu sardı. Terör örgütünün Kandil'deki ele başlarından Mustafa Karasu,referandum ile ilgili değerlendirnme yaparken, Ak Parti- MHP ittifakından korsunu "AKP ile MHP’nin 7Haziran sonrasındaki ittifakı, ulus devleti ayakta

ULUS DEVLETİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Mustafa Karasu, 7 Haziran seçim sonuçlarının ulus devletin çözülme ve yıkılma aşamasına girmesinin ilk adımı olduğun öne sürdü. Ak Parti ve MHP'nin bu yıkımı görerek tarihi yakınlaşmayı gerçekleştirdiklerini anlatan karasu şunları söyledi:

"AKP iktidarı şahsında Türk devleti şimdi ulus devleti kurtarmaya çalışmaktadır. 7 Haziran’da ulus devlet dağılmıştı. Ancak ulus devlet anlayışında olan güçler demokratik ulus ve halkların özgürlüğü doğrultusunda ortaya çıkan bu durumu kabul etmediler, sindiremediler. Bu açıdan 7 Haziran’la birlikte tüm ulus devletçi güçler bir araya geldiler."

HENDEKLERE AĞIT

Öte yandan Mustafa Karasu, 7 Haziran sonrasında terör örgütünün şehirlerde başlattıkları hendek direnişinin de ulus devlete karşı uygulamaya konulduğunu açıkça itiraf etti. Güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonda PKK'nın büyük darbe yediğini de anlatan Karasu, AK Parti-MHP ititfakının bu süreci de engellediğini anlattı. OHAL ilan edilmesinin de PKK'nın elinin koludnu bağladığını ifade eden Karasu,"Artık sıkıyönetim koşullarında, askeri darbeler zamanında olmayan yetkiler bile asker ve polisin elindedir" dedi.

Kürşat Türkdoğan