Bakan Bilgin'den deprem bölgesine ilişkin açıklama geldi! 20 bini aşkın kişi istihdam edildi!

Bakan Bilgin'den deprem bölgesine ilişkin açıklama geldi! 20 bini aşkın kişi istihdam edildi!

Deprem felaketinin açmış olduğu yaraları sarmak amacı ile çalışmalarına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilgili bölgelerde istihdam programlarını da devreye soktu.

11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından ilgili bölgelerde son sürat çalışmalara devam edilirken afetzedelerin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek amacı ile birçok kamu kurumu harekete geçti. Milyonlarca insanı direkt olarak etkileyen ve 42 bini aşkın kişinin vefat etmesine sebep olan felaket, 11 ilin nerede ise tamamında çalışma alanlarının da büyük zararlar görmesine yol açtı.

Gaziantep ili başta olmak üzere birkaç şehirde daha sanayi alanında üretime devam edilirken Hatay ve diğer deprem bölgelerinde üretim tamamen durdu. Bölge halkına ve dolayısı ile de ülke bütçesine direkt olarak olumsuz etki eden bu durumun ardından harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmalarını hızlandırdı.

Deprem felaketinin ardından depremzedelerin bütçelerine destek olabilmek amacı ile maaşların erken yatırılmasını sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şimdi de istihdam projelerini devreye soktu. Bakan Bilgin sosyal medya hesabı aracılığı ile yapmış olduğu paylaşımda, söz konusu projelere ilişkin detayları paylaştı.

BAKAN BİLGİN’DEN YENİ PAYLAŞIM GELDİ!

bakan-bilginden-deprem-bolgesine-iliskin-aciklama-geldi-20-bini-askin-kisi-istihdam-edildi-2.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, resmi Twitter hesabı aracılığı ile yeni bir paylaşım yayınladı. Deprem bölgesine yönelik atılan adımları anlatan Bakan Bilgin, Toplum Yararına Program kapsamında birtakım çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter hesabından yapmış olduğu yeni paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Afetten etkilenmiş olan yerlerde kamusal ihtiyaçların giderilmesi amacı ile Toplum Yararına Program kapsamında 1,5 milyar TL tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık.”

SOSYAL DEVLETE DİKKAT ÇEKTİ!

Memur ve emekli maaşlarının erken yatırılması, kısa çalışma ödeneğinin devreye alınması gibi talimatları ile dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, istihdam projesini paylaştıktan sonra gönderisinin devamında sosyal devlet olma sorumluluklarına dikkat çekti. Bakan Bilgin, o paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Sosyal devlet olma bilinci ile emeğin yanında olacak ve depremin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız.”