Bakan Bilgin'in açıklamaları ile emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belirlendi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro düzenlemesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili önemli açıklamalara yer verdi.
Bakan Bilgin'in açıklamaları ile emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belirlendi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuoyunda yanıt bekleyen bazı sorulara açıklık getirdi. Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT'liler ve geçici işçilere yönelik kadro düzenlemesine dair önemli bilgilere de yer verdi.
BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA
Bakan Bilgin'in açıklamaları kapsamında 2022 yılında emekli olan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen yaklaşık 93 bin lira ikramiye farkı ödenecek. Dolayısıyla 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen ikramiye farklarından yararlanabilecek. Söz konusu ikramiye, 1 kereye mahsus olarak yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, geçici işçilere kadro düzenlemesi ve EYT ile ilgili açıklamasında; ''Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz.'' ifadelerine yer verdi.
EYT HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA
9 Ocak tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, önemli açıklamalara yer verdi. Bu kapsamda yaptığı açıklamasa ise ''Şu anda Bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla. Çalışma bitmediği için bir şey söyleyemem, ama önümüzde o var. Bu ay içinde bitireceğiz. Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz" dedi. Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin de "Konu artık Meclis'te'' diyerek merak edilen soruları yanıtladı.