Bakan kendisi açıkladı, afetzede kira yardımı arttı!

Bakan kendisi açıkladı, afetzede kira yardımı arttı!

Afetzedelere ödenecek kira yardımlarında değişiklik oldu. Yardım tutarını artırma kararı alan hükümet, değişikliği bildirdi. Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

Meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremden etkilenen 11 il ve 13,5 milyon vatandaş için bir dizi önlemler alınmaya başlamıştı. Bu önlemler kapsamında normale dönüş için barınma ve taşınma yardımı gibi çeşitli yardım programlarını devreye alan hükümet, yardımlar kapsamında afetzedelerin başvurularını almaya da başlamıştı. Verilen yardımların miktarı değişti.

Afetzedelerin barınma ihtiyacını çözmek adına çeşitli yardım paketleri sunan hükümet, taşınma ve kira yardımını hemen devreye almakla birlikte; bu yardımlar için başvuru şartının olduğunu geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Yeni bir açıklama yapan Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, yardımların miktarında artışa gidildiğini duyurdu. Yeni miktarları açıklayan Bakan Kurum hem kiracılara hem de ev sahiplere ödenen kira yardımının güncel miktarını paylaştı. İşte detaylar…

BARINMA DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLAMIŞTI

bakan-kendisi-acikladi-afetzede-kira-yardimi-artti-2.jpg

Bilindiği üzere başvuruları başlayan barınma ve taşınma yardımı, iki ayrı kalemde verilecekti. Bu kapsamda konteyner talebinde bulunan haneler de 15 bin TL taşınma yardımını alabilecekken; barınma yani kira yardımını alamayacaktı. Konteyner talebinde bulunmayan haneler ise, ev sahibi ise aylık 5 bin TL; kiracı ise aylık 2 bin TL olmak üzere bir yıl boyunca yardım alacaktı. Ancak bu miktarlarda bir değişiklik olduğu bilgisi paylaşıldı.

KİRA YARDIMINDA KİRACILAR ÖZELİNDE ARTIŞA GİDİLDİ

Bugün bir açıklama gerçekleştiren Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira yardımlarının miktarının artığını bildirdi. Geçtiğimiz gün itibariyle e-Devlet Kapısı’ndan verilen ‘Afetzede Barınma Desteği’ hizmeti üzerinden başvuruların alınmaya başladığı kira yardımına ilişkin bir son dakika açıklaması gerçekleştiren Bakan Kurum, ev sahipleri için bir değişiklik olmazken; kiracılar için ödenecek olan kira miktarının artırdığını bildirdi. Bakan Kurum’un açıklamalarında; “Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi” ifadeleri yer aldı.