Bakan Özer, deprem sonrası öğretmen ataması sinyali verdi!

Bakan Özer, deprem sonrası öğretmen ataması sinyali verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den öğretmen atamalarına ilişkin Kahramanmaraş depreminin ardından açıklama geldi. Bakan Özer, açıklamasında tarih de verdi.

Kahramanmaraş merkez üssü olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından eğitime tüm Türkiye’de 20 Şubat’a kadar ara verildi. Depremden etkilenen 10 il olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis’te okulları 1 Mart’a kadar tayin eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını hızlandırıp hızlandırmayacağı merak ediliyordu. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

İki büyük deprem faciasının ardından yaşamını yitiren öğretmenler olduğu gibi bölgede çalışmaya devam edemeyecek öğretmenlerin olduğu da öğrenilmişti. Bu nedenle deprem bölgelerine öğretmen atamaları yapabileceği sendikaların gündem konulardan biri haline dönüştü. Konuya açıklık getiren ise Bakan Mahmut Özer oldu. Peki, deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı, ne zaman? İşte detaylar…

“YENİ ÖĞRETMEN ATAMALARI DA YAPACAĞIZ”

bakan-ozer-deprem-sonrasi-ogretmen-atamasi-sinyali-verdi-2.jpg

Deprem sonrasında birçok karar alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın afet sonrası hazırlıklarını ve tedbir kararlarını değerlendirmek üzere CNNT Türk ile Kanal D ortak yayınına katılan Bakan Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin de bilgi verdi. Açıklamasında “İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız” diyen Bakan Özer, “Bugün yeni bir çalışma daha yaptık. Onu da nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili, mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili görevlendirmeleriyle ilgili süreçle ilgili inşallah bu hafta içerisinde başlatacağız. Eğitim-öğretimin devam etmesiyle ilgili, öğretmenle ilgili neye ihtiyacımız varsa onlara hızlı bir şekilde atama yoluyla, görevlendirme yoluyla karşılayacağız” açıklamasında bulundu.

“İLAVE AÇIKLAMALAR YAPACAĞIZ”

İlk olarak gündemlerinde ilave öğretmen atamalarının olduğunu bildiren Bakan Mahmut Özer, eğitim ve öğretimin deprem bölgelerinde başlayacağı tarih olan 1 Mart 2023 tarihine işaret etti. Bu tarihten önce ilave atamaların tamamlanacağını bildiren Bakan Özer, “1 Mart'a kadar tüm eksikliklerimizi tamamlamayı ve 1 Mart'a kalmadan zaten biz bu 10 ille ilgili bu eğitim-öğretim sürecinin nasıl devam edeceğine dair ilave açıklamalar yapacağız. Şunu 10 ildeki vatandaşlarımız net olarak bilsinler; 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar bu 10 ilde eğitim-öğretime ara veriyoruz” açıklamasını gerçekleştirdi.