Bakan Özer, öğretmen tayinleri için rakam verdi!

Bakan Özer, öğretmen tayinleri için rakam verdi!

Deprem bölgesinden tayin olmak isteyen öğretmenlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Bakan Özer, yapılan tayinler hakkında bilgi verdi. İşte o açıklama…

Depremin üzerinden 1 ay geçmişken; bölgede normale dönme çalışmaları da hız kazanmaya başladı. Özellikle eğitim hayatına ilişkin adımlar hızlanmışken; gerçekleştirilen adımlar kapsamında eğitim kurumlarının onarım ve tadilatlarının yanı sıra pek çok ek hamle gerçekleştirilmişti. Bu hamleler kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den bir açıklama daha geldi.

Depremin ilk gününden bu yana eğitim alanındaki gerekli tedbirleri alan Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgelerinde 1 Mart 2023 tarihine kadar eğitime ara vermişti. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren eğitime yeniden başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, taşıma eğitim sistemine geçti. Aynı zamanda bölgedeki çadırlarda da eğitimin devam ettiği öğrenilirken; Mili Eğitim Bakanlığı’nın aldığı yeni kararları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Bakan Özer’in gündeminde tayin bekleyen öğretmenler vardı. İşte Bakan Özer’in açıklaması…

TAYİN HAKKI TANINACAĞI AÇIKLANMIŞTI

bakan-ozer-ogretmen-tayinleri-icin-rakam-verdi.png

Geçtiğimiz günlerde açıklamaya yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesi ilan edilen 11 ilden tayin olmak isteyenlerin öğretmenlerin talep etmesi halinde tayin olabileceklerini bildirmişti. Bu kapsamda tayin taleplerini alan Milli Eğitim Bakanlığı, tayin sürecine ilişkin startı verdi. Tayinlerde 1080 talep aldığı öğrenilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın talepleri ivedilikle karşıladığı açıklandı. Bakan Mahmut Özer ise, tayin olan öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama gerçekleştirdi.

TAYİN ÖĞRETMENLERE EK SÜRE VERİLDİ

Deprem bölgelerinden tayin olan öğretmenlerin gereli işlemler için alacağı sağlık raporu kapsamında bir ek süre talebi olunduğunu bildiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den bu talebin karşıladığını duyurdu. Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştiren Bakan Mahmut Özer, sağlık raporlarının 17 Mart 2023 tarihine kadar alınabileceğini belirtti. 1080 öğretmenin diğer illerde görevine başlayacağını bildiren Bakan Özer, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesindeki illerden diğer illere tayin talebinde bulunan 1080 öğretmenimizin nakillerini sağladık. Sağlık raporunu alamayan öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda başvurular için 17 Mart’a kadar ek süre veriyoruz.”