Bakan Özer okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Bakan Özer okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte eğitimin geri başlayacağı tarihin açıklanacağı ifade edildi.

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından okullara bir süre ara verileceği ifade edilmişti. Bakan Özer tarafından yapılan açıklamada okulların 2 hafta kadar erteleneceği öğrenildi. Eğitime ne zaman geri başlanacağı merak konusu olurken, bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte okulların yeniden açıklanacağı tarih belli oldu.

BAKAN ÖZER AÇIKLADI!

Okulların yeniden açılacağı tarihi sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Özer, "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak."

Bunun yanı sıra ise depremden etkilenen 10 ilde durumun nasıl olacağı konusunun merak edilmesinin ardından ise "(Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği) 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız." diyerek okulların yeniden açılma tarihini ise "(Depremden etkilenen) 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz" şeklinde açıkladı.

20 Şubat tarihinde açılacak olan okulların 71 il için geçerli olacağı öğrenilirken, diğer 10 ilin ise 1 Mart'a kadar kapalı olacağı açıklanmış oldu.