Bakan'dan orman yangınına ilişkin açıklama

Bakan'dan orman yangınına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkıp, Fethiye'nin turistik Göcek Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangınının son durumuyla ilgili bilgiler verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'dakiorman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Önceki gün Dalaman'dabaşlayan ve Fethiye'nin turistik Göcek Mahallesi'nekadar yayılan yangınla ilgili Pakdemirli, "Bugün itibarıyla 30 ila 50 hektar arasında, bölgede tütmeler var. Özellikle hava araçlarıyla tabiri caizse buraları suyla döverek, mümkün mertebe buradaki tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz." dedi.

Pakdemirli şunları söyledi:

"Sabahın ilk ışıklarıyla tüm helikopterlerimiz havalandı. Helikopterlerin sayısını 13'ten 19'a çıkardık. Bugün itibarıyla yukarıdan gördüğümüz tablo düne göre çok daha iyileşmiş durumda.

Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Yangın söndürülünce daha net görünür ama kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz.

Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa çok rahatlıkla gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir tehdit söz konusu değil."

Bakan Pakdemirli ayrıca: "Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum." dedi.