Bakanlık az önce duyurdu! TC kimlik numaralarına ödemeler hesaplarına yatırıldı

Bakanlık az önce duyurdu! TC kimlik numaralarına ödemeler hesaplarına yatırıldı

Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan destek ödemeleri bugün gündeme düştü.

Bakanlık az önce duyurdu! TC kimlik numaralarına ödemeler hesaplarına yatırıldı - Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan destek ödemeleri bugün gündeme düştü. Buna göre ise Bakan Vahit Kirişçi açıklamalarda bulunurken TC kimlik numaralarına göre de ödemelerin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

TC KİMLİK NO SONUNA GÖRE HESAPLARA YATIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından gelen açıklamalarda sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen ifadeler de, “972 milyon 333 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vahit Kirişçi tarafından yapılan paylaşımlarda ki ödeme işlemlerinin de bugün itibariyle başlanacağı duyurulurken, hububat, bakla, mısır, kırsal kalkınma yardımı ve tohum üretimi gibi ödemelerin de TC kimlik no son hanesi ve VKN numaralarına göre de yatırılacağı bildirildi.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİNDE TARİHLER!

Tarımsal destek ödemelerinde vatandaşları yakından ilgilendiren tarihler de paylaşıldı. Buna göre ise;

T.C. kimlik numarasının son hanesi 6-8 ve VKN numarası 1-3-5-6-7-8-9 olanların ödemeleri 27 Ocak Cuma günü saat 18.00’dan sonra hesaplara yatırılacak.

T.C. kimlik numarası sonu 0-2-4 ile VKN numarası 0-2-4 olanların ödemesi ise 3 Şubat 2023 tarihinde yatırılacak.

E-DEVLET TARIM DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI 2023

Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda duyurulan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olanlar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle beraber 2023 yılına ait destek ödemelerini sorgulayabiliyor. Sorgulama için e-devlet giriş sonrasında şifre ve numaranızla da tarımsal destek ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığını da kontrol edebileceksiniz.