Bakanlıktan 4.336 TL ödeme hesaplara aktarılıyor, listeyi kontrol edin!

Bakanlıktan 4.336 TL ödeme hesaplara aktarılıyor, listeyi kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal destek ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin tutarı ve tarihi belli oldu. İşte takvim…

Son yıllarda sosyal destek ödemelerini artıran, özellikle de pandemiden bu yana sosyal destek ödeme kalemlerinde de artışa giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok sosyal destek türü geliştirdi. Bu destek türleri kapsamında ihtiyacı olan kişilere aylık ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemelerden biri için açıklama yaptı. Bu ay zamlı yapılacak olan ödemelerin tarihleri de netleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uzunca süredir sağladığı sosyal destek ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı için bir açıklama geldi. Şubat ayı itibariyle zamlı bir şekilde yapılacak olan evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara geçmeye başladığı da öğrenildi. Takvimi yayınlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, listede adı bulunan kişilerin ödeme alacağını duyurdu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, ZAMLI ÖDEMELERE BAŞLADI

bakanliktan-4-336-tl-odeme-hesaplara-aktariliyor-listeyi-kontrol-edin-2.jpg

Engelli ya da hasta ile yaşlı kişilerin bakımını sağlayan yakınlarına ödenen evde bakım maaşı ödemeleri zamlandı. Gelen maaş zamlarının ardından sosyal destek ödemelerinde de artışa gidildiğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ay evde bakım maaşlarının 4.336 TL olarak ödeneceğini duyurdu. PTT üzerinden ya da kişinin başvuruda belirttiği banka hesabı üzerinden aldığı evde bakım maaşı ödemeleri ayın 15’i itibariyle il il yatırılmaya başlandı. Ayın 28’ine kadar devam edecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödediği evde bakım maaşı ödemelerinin yatıp yatmadığının listeden kontrol edilebileceği öğrenildi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, ÖDEME SORGULAMAYA İZİN VERDİ

Ödeme sorgulama işlemlerine ilişkin e-Devlet Kapısı üzerinden ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ işlemini aktif hale getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, burada yer alan listede adı ve soyadı bulunan kişilerin ödemelerinin hesaplarına geçtiğini duyurdu. Ziraat Katılım Bankası’ndan da bir açıklama geldi. Maaşlarını kendi bünyesinden alanlara seslenen Ziraat Katılım Bankası, bu kişilerin ‘BAKIYE’ yazıp 4737 numaralı kısa mesaj hattına mesaj atması halinde maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenebileceğini bildirdi.