Balık Kokusunu Anında Yok Edin! İşte Balık Kokusunun Giderilmesi İçin İpuçları!

Balık Kokusunu Anında Yok Edin! İşte Balık Kokusunun Giderilmesi İçin İpuçları!

Balık tüketimi insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Haftada en az bir kez balık tüketmek, oldukça yararlıdır. Ancak, balık pişirilmesi ile evde oluşan koku sağlıklı beslenmeyi imkansız hale getiriyor.

Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmek için düzenli aralıklarla balık tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. İnsanlar evlerinde balık pişirerek sağlıklı beslenme rutinleri oluşturmak istese de bu planlar balık pişirilmesi ile evde oluşan koku nedeniyle sürekli ertelenir.

Balık pişirilirken açılan camlar ve aspiratörler her zaman yetersiz kalmaktadır. Balık kokusunun tüm eve sinmesi ve uzun süre bu kokunun gitmemesi, o evde yaşayan tüm bireyleri oldukça rahatsız etmektedir. Önerilen bazı yöntemler ile evde kokusuz bir şekilde balık pişirme artık mümkün. Bu yöntemleri uygulayarak herkes istediği zaman evinde rahatlıkla balık yiyebilecek.

ELMA SİRKESİ VE SU KAYNATIN

sirke-tencere-koku-shutter-2022.webp

Balık pişirme sırasında özellikle tavada kızartılan balık sırasında yayılan koku uzun süre evden çıkmamaktadır. Bu kokunun meydana gelmemesi ve kalıcı olmaması için balık pişirilirken ocağın diğer bir gözünde de elma sirkesi ve su karışımı kaynatın olabilir. Balık pişirme sırasında kokulu bir mum yakılması da alınabilecek önlemler arasındadır. Balık pişirilirken ocak üzerinde limon kabuğu kaynatılması, bir tencere içerisindeki suya çubuk vanilya koyarak kaynatılması v karbonatlı su karışımı kaynatılması da balık kokusunun meydana gelmesini engellemektedir.

SİNMİŞ BALIK KOKUSUNA SON

balik-kokusu-nasil-gider-eve-sinen-balik-kokusu-nasil-gecer-1662667623.jpg

Balık pişirildikten sonra mutfağa sinen balık kokusundan kurtulmak için mandalina, limon, portakal ve greyfurt kabukları bir tavada kavrulabilir. Bunun yanı sıra, boş bir tava içerisine bir paket toz vanilya dökülerek de kavurulabilir. Aynı zamanda bir tava içerisine, 1-2 tutam siyah kuru çay eklenip kavrulur, bunda da mutfaktaki balık kokusunun gitmesini sağlamaktadır. Ellere sinen balık kokusu için ise, elma sirkesi tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, metal bir kaşığın el içerisinde gezdirilmesi de ve ardından ellerin bulaşık deterjanı ile yıkanması da ellere sinen balık kokusunun gitmesini sağlayacaktır.