Balıkesir Dursunbey Belediyesi A101’in “etiket çakallığına” geçit vermedi

Balıkesir Dursunbey Belediyesi A101’in “etiket çakallığına” geçit vermedi

Özellikle pandemi sürecinde zincir marketlerin gıda fiyatlarında uyguladığı fahiş artışlar ve etiket oyunlarına Balıkesir’in Dursunbey belediyesi geçit vermedi.

Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçivan’ın talimatıyla belediye zabıta ekiplerinin marketlerde yaptığı denetimlerde fahiş fiyat artışları ve etiket oyunları didik didik incelendi. Bu denetimler kapsamında zincir marketlerden A101 Market şubesinde, raflardaki fiyatların kasadaki fiyatlarla uyuşmadığı tespit edildi.

dursunbey-tutanak1.jpg

Raflardaki denetimlerini kasa fiyatlarıyla karşılaştıran zabıta ekipleri, söz konusu marketteki bu usulsüzlüğü tutanak altına aldı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın talimatıyla zincir marketlerde denetim yapan zabıta ekipleri raf fiyatı ile kasa fiyatı birbirine uymayan ürünler tespit edilince marketlere ceza yağdı!

Ürünlerin raf fiyatlarını düşük gösteren, fakat kasadan geçişte farklı fiyat uygulayarak vatandaşları mağdur eden marketler tek tek tespit edildi!

dursunbey-tutanak2.jpg

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın talimatıyla yapılan denetimler sonrası ortaya çıkan bu skandal, vatandaşların bu zor günlerde raf ile kasa arasında nasıl kazıklandığını da ortaya serdi.

Öte yandan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçivan'ın yanında Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut'un da vatandaşı mağdur eden marketler ve işletmelerle ilgili kesinlikle taviz verilmemesi yönündeki tavrı denetimlerde etkili olduğu öğrenildi.

dursunbey-denetim1.jpg

dursunbey-denetim.jpg

AVAZTÜRK