Bankalarda promosyon çalışması! 1 Şubat'tan itibaren başlıyor açıklanır açıklanmaz kuyruklar oluşacak

Bankalarda promosyon çalışması! 1 Şubat'tan itibaren başlıyor açıklanır açıklanmaz kuyruklar oluşacak

Türkiye'de özel ve devlet bankaları EYT çalışması sonrası rekor promosyon ödemesi açıklamaya hazırlanıyor.

Bankalarda promosyon çalışması! 1 Şubat'tan itibaren başlıyor açıklanır açıklanmaz kuyruklar oluşacak - Türkiye'de özel ve devlet bankaları EYT çalışması sonrası rekor promosyon ödemesi açıklamaya hazırlanıyor. Ülke geneli EYT yasasını bekleyen milyonlar sonrasında bankalar tarafından da ortak çalışmalar başlıyor. Gündeme daha önce de düşen 20 bin lira promosyon ödemeleri sonrası bankalar ne kadar promosyon ödeyecek soruları sorulmaya başladı.

Daha öncesinde 10 bin liraya kadar ödemesi gerçekleştirilen promosyonlar yeni yılda bu rakamı da aşarak 15 bin liraya kadar yükselmeye hazırlanıyor. Daha önce de Avaz Türk tarafından tüm Türkiye'nin öğrendiği promosyon gelişmeleri Şubat ayı itibariyle rekora doğru koşacak.

DÜZENLEME BU HAFTA MECLİS'TE

Türkiye'de EYT düzenlemesinin bu hafta itibariyle Meclis'e gelmesi ile birlikte Şubat ayı itibariyle de Meclis'de oylanarak yürürlüğe girmesi beklenmekte. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı EYT düzenlemesinde Haziran 2023'e kadar da 5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor. EYT yasasında geri sayım başlatılırken bu süreçte EYT'li artık maaş ve emekli promosyon hesaplamaları da yapmaya başladı. Bankaların Temmuz ayında artırdığı promosyon rakamları Şubat ayı itibariyle tekrar düzenlenecek.

EYT düzenlemesi sonrası ilk emekli hakkı elde edecek olan vatandaşlar bu süreçte maaşlarını alacakları banka ve şubelerini e-devlet üzerinden ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK tarafından seçebilecek. Bu süreçte EYT'lilerin emekli aylıkları da tercih etmiş oldukları bankalara aktarılacak.

36 AY MAAŞ TAAHHÜTÜNE PROMOSYON ÖDEMESİ

Türkiye'de Kamu ve özel bankalar emeklilere 36 ay taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emekli promosyon ödemesi yapıyor. Vatandaşlar müşteri kazanmak adına kampanya çalışmalarına başlarken bu süreçte bankaların rakamları da daha yukarıya taşıyacak. Bu süreçte 7 bin 500 liraya kadar yükselen promosyon ödemeleri Şubat ayından sonra 15 bin TL'ye kadar ulaşması bekleniyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 3 bin lira asgari bedele çıkarmış olduğu promosyonda en yüksek maaş alan emekliye 5 bin lira öderken özel bankalar güncel olarak 6 ila 7 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. Şubat ayında bu rakamların katlanması bekleniyor.