Başbakan Hakkari'de: Kandil'i söndüreceğiz!

Başbakan Hakkari'de: Kandil'i söndüreceğiz!

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari Yüksekova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, "HDP'liler iradelerini Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Hakkari Yüksekova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, "HDP'liler iradelerini Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz" dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşması:

"Siyaset meşru zeminde yapılır. Siyasetin zeminini kendi kirli amaçları için kullananlar, size hizmet değil, ihanet ettiler. Gayrimeşru alanlarda gözü olanlar siyaset yapamaz. Hakkari'de, Yüksekova'da yıllardır zulüm yapan PKK terör örgütünün Hakkari'ye, Yüksekova'ya vereceği hiçbir hizmet yoktur. Korkmayın, bu alçaklar bir daha sizin kılınıza dokunamayacak, hiç merak etmeyin.

Kardeşçe bir olarak, beraber olarak yaşamaya devam edeceğiz.

15 Temmuz darbe girişiminde millet düşmanlarının maskesini düşürdük. Sizler de 15 Temmuz gecesi, Hakkari Yüksekova, meydana indiniz, FETÖ terör örgütüne gereken dersi verdiniz. Bundan böyle devletle millet arasına bu terör örgütlerinin girmesine asla müsaade edilmeyecek. Bu bölgeye gelen yatırımların önünü kesen, fabrika kuracak adamın önünü kesen, haraç isteyen kim olursa olsun karşısında bizi bulacak."

Başbakan Yıldırım, Hakkari'deki toplu açılış ve temel atma töreninde, "İşte Yüksekova Meydanı. Bu meydan ne diyor, bu meydan diyor ki 'Artık bu topraklarda teröre yer yok.' Terörden eser kalmayacak. Köklerini kazıyıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek" dedi.

Başbakan Yıldırım: "Vaktiyle 'Biz Türkiye partisi olduk' diyerek gelip sizden oy isteyen HDP'liler, bugün gelebiliyor mu yanınıza Gelemezler. Çünkü iradelerini onlar Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz" şeklinde konuştu.