Bir siber saldırıda ülkemizde gerçekleşti! Trabzonspor’un Youtube kanalı hackledi!

Bir siber saldırıda ülkemizde gerçekleşti! Trabzonspor’un Youtube kanalı hackledi!

Son günlerde sıkılıkla duyulan siber saldırılar, en son olarak Trabzonspor’un sosyal medya hesabında gerçekleşti. Trabzonspor’a ait Youtube kanalı, internet korsanları tarafından siber saldırıya uğradı ve hacklendi.

Trabzonspor kulübüne ait YouTube kanalı, siber saldırıya uğradı. Kulübün sosyal medya platformları arasında yer alan YouTube kanalı, internet korsanları tarafından hacklendi. Trabzonspor kulübüne ait tüm geçmiş videolarını silindiği kanalda, Tesla ve Twitter’ın sahibi olan Elon Musk'ın canlı yayın söyleşisi yayınlandı.

Trabzonspor kulübüne yapılan siber saldırı sonucunda kulübe ait tüm geçmiş videolar bir anda silindi. 2005 yılından günümüze kadar olan tüm milyon arşivini silindiği YouTube kanalının ismi ve logosu da siber saldırı sırasında değiştirildi. Sibel saldırıya uğrayan YouTube kanalında Elon Musk'ın canlı söyleşisi yer aldı.

KANALIN İSMİ TESLA İLE DEĞİŞTİRİLDİ

yeni-haber-basligi-c46a4579.jpg

Son günlerde gündeme sıklıkla gelen siber saldırılar ülkemizde de gerçekleşti. Süper lig ekibi Trabzonspor’un YouTube kanalını hackleyen internet korsanları, kulübe ait olan tüm video geçmişini ve arşivleri sildi. Kanala sızan korsanlar, Tesla’nın sahibi olan Elon Musk'ın canlı yayın söyleşisini yayınlamaya başladı. Trabzonspor Kulübü’ne ait olan kanal ismi ve logo da Elon Musk'a ait olan Tesla ile değiştirildi. Korsanlar tarafından verilen yayında Elon Musk, Tesla’nın yeni aracın tanıtımına gerçekleştiriyordu.

YETKİLER HAREKETE GEÇTİ

2005 Yılından beri Trabzonspor Kulübü’ne ait olan YouTube kanalı siber saldırıya uğradı. Gerçekleştirilen siber saldırıda Trabzonspor Kulübü’ne ait 2005 yılından bugüne kadar olan tüm video arşivi silindi. 300 binden fazla aboneye sahip olan kanalda, Twitter ve Tesla’nın sahibi olan Elon Musk'ın yeni araç tanıtımını gerçekleştirdiği canlı yayın verildi. Yaşanan bu siber saldırı sonucunda Trabzonspor’un yetkilileri, YouTube hesabının geri alınabilmesi için YouTube platformu ile iletişime geçtiğini açıkladı.